15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Adnan Menderes parkı yenilendi

ADNAN MENDERES PARKI YENİLENDİ

Kepez Belediyesi Adnan Menderes'in isminin verildiği Yükseliş Mahallesi'ndeki hizmet veremez hale gelen parkta başlattığı yenileme çalışmasını tamamladı.

Kepez Belediyesi, 'Çevre Yolu Yeşil Kuşak' projesi çerçevesinde Gazi Bulvarı'nda kendi sınırları içerisinde olan eskiyen parkları, yeniden inşa ediyor. Ulus Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda revizyon çalışmaları sürerken, Yükseliş Mahallesi'ndeki Adnan Menderes Parkı'nda gerçekleştirilen tadilat çalışması ise tamamlandı.

1950-1960 yılları arasında yapılan demokratik seçimlerde, Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığı yapan, 27 Mayıs darbesi'nin ardından 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilen Adnan Menderes'in ismini taşıyan park, yeniden inşa edildi.

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, içerisindeki araç ve gereçlerin eskimesi sonucu, hizmet veremez hale gelen parkta, geçtiğimiz aylarda tadilat çalışması başlatmıştı. Park, mobilyalarından, peyzajına, su alt yapısından taş döşemesine kadar yeniden inşa edildi. Parkta bulunan, su havuzu, oturma grupları, dinlenme alanları, masalar ve bitki örtüsü tadilat çalışmaları ile yenilendi. Havuzun çevresine ve yürüyüş yollarına da andezit taşı döşendi. Parkın yenilenmesine yaklaşık 200 bin TL harcandı.

ADNAN MENDERES PARKI YENİLENDİ
ADNAN MENDERES PARKI YENİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 12:23:03
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 13:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?