16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

ADOB perdesini 'Zaide' ile açıyor

DEVLET OPERA VE BALESİ  PERDESİNİ ZAİDE İLE AÇIYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi 2010-2011 sezonunda perdesini Mozart’ın Osmanlıları konu alan iki perdelik ‘Zaide ‘ adlı eseriyle açıyor.

16 Ekim tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde prömiyeri yapılacak eser bu sezon Ekim, Kasım, Aralık ve Mart aylarında toplam 5 temsille izleyici karşısına çıkacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Zaide’yi Temmuz ayında İstanbul Opera Festivali’nde Topkapı Sarayı’nda Babüsselam Kapısı’nın önünde sahnelemiş ve büyük beğeni toplamıştı.

OSMANLI SARAYI’NDA GİZLİ AŞK

Mozart’ın Osmanlılarla ilgili ikinci operası olan ve Antalya’da ilk kez sahnelenecek eser, Saray’dan Kız Kaçırma’da olduğu gibi bir kaçış hikayesini anlatıyor. Rejisörlüğünü Aytaç Manizade’nin yaptığı eserde Antalya Devlet Opera ve Bale Orkestrası’nı şef Alexandru Samoila yönetirken, koro şefi ise Krastin Nastev. Eserde Zaide rolünü Aslı Ayan ve Sema Çavuşoğlu , Gomatz rolünü ise Devrim Demirel ve Erdem Erdoğan dönüşümlü olarak seslendiriyor.

Göksay Yaran; Sultan Süleyman rolünde izleyici karşısına çıkarken, Allazim’i Cengiz Sayın, Osman’ı ise Safak Güç canlandırıyor. Eserde dekor Çağda Çitkaya’ya , kostüm Ayşegül Alev’e , ışık Mustafa Eski’ye, koreografi ise Uğur Seyrek’e ait.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 16:02:03
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 16:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?