8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Adsız alkolikler Alanya'da toplandı

Ortak sorunlarını çözebilmek ve diğer alkoliklere yardımcı olabilmek için deneyimlerini, güçlerini ve umutlarını paylaşan kişilerin bir araya gelerek kurduğu Adsız Alkolikler (AA) 2. Uluslararası Türkiye Büyük Toplantısı 15-18 Kasım 2007 tarihleri arasında Alanya'nın Avsallar Beldesi'nde bulunan Alaiye Resort Otel'de yapılacak.

1935 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kurulan, bugün Türkiye'de 30 ilde 10 bini aşkın üyesi bulunan Adsız Alkolikler'den (AA) yardım isteyenlerin, içkiyi bırakma arzusu taşıması gerektiğini söyleyen AA temsilcisi, "AA, her kesimden insanın bir araya gelerek ayıklığa ulaşıp, ayıklıklarını sürdürdükleri bir dostluk ve kardeşlik kuruluşudur. 1935'de umutsuz birer sarhoş olan iki gencin alkolizm illetinden acı çekmekte olan insanlara yardımcı olmak gayretiyle kurdukları AA, zamanla dünya çapına yayıldı. AA'nın şu anda dünyada 2 milyonu aşkın üyesi bulunmakta. AA Türkiye Genel Hizmet Ofisimiz İzmir'de. Tamamen grup terapisi yöntemi ile alkol sorununa çözüm buluyoruz. Tek şartımız bize katılmak isteyenlerin alkolü bırakması. Ayrıca tedavi için de ücret talep etmiyoruz" dedi.

Temsilci, nasıl AA üyesi olduğunu ise şöyle anlattı: "14 sene önce psikolojik sorunlarım nedeniyle bir psikoloğa gittim. O zamanlar, içmeden yaşayamıyordum. Hayat bana alkolsüz de alkollü de bir anlam ifade etmiyordu. Psikoloğum, alkolik olduğumu tespit etti ve bana AA diye bir grubun varlığından bahsetti. Alkolizm hastalığının pençesinde hayat mücadelesi veren ve bulundukları durumdan kurtulmak isteyen grup arkadaşlarımı tanıdım. Beni en çok AA'nın 'Adsız' tanımlaması etkiledi. Grubumuzun resmi kayıtlarının olmaması, kimsenin sizin kim olduğunuzla ile ilgilenmeden sadece probleminizi çözmeye yönelmesi çok güzel. Bu bağlamda grup üyelerimiz, basın mensuplarıyla yaptıkları röportajlarda görüntü ve isim vermezler. Bu üyenin kişisel tercihi. Halk arasında alkolik; berduş, köprü altlarında içen kimseler olarak algılanıyor. Üyelerimiz ailelerinin rencide olmaması ve özel hayatlarının deşifre edilmemesi için kimliklerini açıklamak istemiyorlar. Ben alkolik olmaktan utanmıyorum. Bu grubu tanıdıktan sonra iyi ki de alkolik olmuşum diyorum. Onlarla tanıştıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Artık rakının dışında çay ve kahve gibi daha iyi içeceklerin olduğunu biliyorum".

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:33:25
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 17:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?