22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AESOB Başkanı esnafla buluştu

EKŞİLİ BAHÇE ESNAFINA ZİYARET

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, AESOB Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Kurul ile birlikte Ekşili Bahçe olarak adlandırılan Sinan Mahallesi’ndeki 15 iş hanının bulunduğu bölgeyi ziyaret etti.

Toplam 15 iş hanı ve 300’ün üzerinde işyerinin bulunduğu Ekşili Bahçe’de esnafla bir araya gelen AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, sorunları dinledi. Bölgenin unutulduğunu belirten esnaf, turizmle içiçe ancak turistin uğramadığı bir bölge haline geldiklerinden ve Kaleiçi, Üç Kapılar, Dönerciler çarşısı ile yan yana olmalarına karşın turistin bölgeye gelmediğinden yakındı.

Sorunları dinleyen AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya’nın en önemli ve 1980’li yılların modern çarşısının bu bölge olduğunu söyledi. Ancak bölgenin hala 1980 yıllardaki halinde kalmış olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Sevimçok, “Buranın alt yapısı tamamlanması gerekir. Bu bölgeyle ilgili bir proje hazırlanmalı. Buranın turizme kazandırılması gerekir. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi. Bölgenin yol, kaldırım, ışıklandırma, otopark, üstünün kapatılması gibi sorunları bulunduğunu belirten Sevimçok, “Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyeleri ile bu sorunlarının çözümü konusunda görüşeceğiz. Bizde destek vereceğiz. Bu bölgedeki esnafımızın da gayretleri ile Ekşili Bahçe’yi eski günlerinde olduğu gibi ticari canlılığını yeniden kazandırabiliriz” diye konuştu.

İyi bir planlama ile bölgenin turist için de önemli bir cazibe, alışveriş merkezi durumuna getirilebileceğini ifade eden Sevimçok, “Şehrin merkezinde bir yer ve turizme yönelik faaliyet gösteren işyerleri yoğun olarak bulunuyor. Ancak bu haliyle halkımızın bile girmediği bu bölgeye turistin girmesini beklemek hayal olur. Esnaf güneşten korunmak için işyerleri arasına bez parçaları çekmiş. Bu çirkin görüntü Antalyamız’a yakışmıyor. Buranın üstünün kapatılması gerekir” şeklinde konuştu.

Bölge esnafının mutlaka birleşerek örgütlenmesi gerektiğini belirten Sevimçok, “Güllük, Kale Kapısı gibi bölgelerde esnaflar dernek kurdu ve sorunları tespit ederek, ortak hareket ediyor. Sizin de böyle bir birlikteliği sağlamanız gerekir. Biz, her türlü desteği vereceğiz. Belediye başkanlarımıza da bu bölgenin canlandırılması konusunda girişimlerde bulunacağız” dedi.

EKŞİLİ BAHÇE ESNAFINA ZİYARET
EKŞİLİ BAHÇE ESNAFINA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 12:50:00
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 13:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?