16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

AESOB’tan kredi protokolü

AESOB’TAN KREDİ PROTOKOLÜ

Antalya Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), üyelerinin uygun koşullarda kredi kullanabilmesi için protokoller imzalıyor. Son olarak HSBC Bankası ile protokol imzalandı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) üyelerinin finansman ihtiyacını karşılayabilmeleri için HSBC Bankası ile protokol imzaladı. Bankanın KOBİ’ler için uygulamaya koyduğu ‘Sermayem Cebimde Kredisi’ protokolü, AESOB Başkanı Abdullan Sevimçok ile HSBC Bank Bölge Müdürü Mehmet Sunay arasında imzalandı.

Sermayem Cebimde Kredisi ile esnaf ve sanatkar sahip oldukları ev ve işyerlerini nakde çevirerek kredi kullanabilecekler. Yüzde 1.04’ten başlayan faizle verilen kredide 10 yıla kadar vade imkanı sağlanıyor. AESOB’a bağlı odaların üyeleri kredi kullanmaları durumunda, bankanın spot, rotatif gibi nakit krediler ve teminat mektubunun yanı sıra çek karnesi, şirket ticari kartı, otomatik fatura ödemeleri ve üye işyeri uygulaması (POS) ürünlerden de yararlanabilecekler. İmzalanan protokol sayesinde kredi kullanan esnaf ve sanatkar, nakit akışlarındaki dalgalanmalara göre her yıl için 90 güne kadar ödemesiz dönem belirleme fırsatı da yakalayacak.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, zor durumdaki esnaf ve sanatkarın, krediye en fazla ihtiyaç duydukları bir dönemde olduklarını belirterek, imzalanan bu protokolle, üyelerin kendilerine en uygun krediye daha kolay ulaşmalarının sağlandığını söyledi. Esnaf ve sanatkarın bütçelerine katkı sağlamak için finansmanın yanı sıra eğitim, spor, sağlık alanlarında da protokoller imzaladıklarını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Esnaf ve sanatkarın durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Bu imzalanan protokoller sayesinde, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarını gidermelerine ve bütçelerine biraz olsun katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

HSCB Bölge Müdürü Mehmet Sunay da, bu krediyi kullanmak isteyen esnaf ve sanatkarın AESOB üyesi olduklarını kanıtlamalarının yeterli olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:21:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 12:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?