22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AESOB'tan üyelere çağrı

AESOB'TAN ÜYELERE ÇAĞRI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'dan üyelerin mutlaka yararlanmasını istedi.

Torba Yasanın bugüne kadar çıkarılmış en önemli af olduğunu belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, özellikle esnaf ve sanatkarı ilgilendiren, Bağ-Kur, SSK, vergi ve oda aidatlarının yeniden yapılandırılmasının üyelere önemli bir avantaj sağladığını söyledi. Borç yapılandırılması için müracaatın 2 Mayıs 2011 tarihinde dolacağını hatırlatan Sevimçok, ilk taksit ödemesinin ise vergi için Mayıs SGK için ise Haziran 2011'de başlayacağını belirtti.

Torba yasanın getirdiği avantajlara değinen Sevmiçok, “Kamuya olan borçlar, TEFE-ÜFE oranı ile hesaplanacak. Ödemeler peşin yapılabileceği 2'şer aylık taksitler halinde, 36 aya kadar yapılandırabilecek” dedi. Sevimçok, taksitle borcunu ödemek isteyen kişilerin, iki taksit üst üste ödeme yapmamaları durumunda, yapılandırmanın bozulacağını hatırlattı.

Kanunun, esnaf ve sanatkar ile oda, birlik ve federasyonların borçlarını da yeniden yapılandırdığını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Yasada kamu alacaklarının yanı sıra, odasına borcu olan esnaf ve sanatkar da unutulmamış. Esnaf ve sanatkarın üyesi oldukları odalara olan aidat borçları ile odaların, birlik ve federasyonlara, birliklerin ise konfederasyona olan katkı payı borçlarını kapsıyor. Bu borçların 1 Mart 2011-31 Ağustos 2011 tarihine kadar ödenmesi durumunda, gecikme zammı alınmayacak” şeklinde konuştu.

Esnaf ve sanatkar ile teşkilatların kanun kapsamına alınmasının önemli olduğunu belirten Sevimçok, “Üyelerimizin bu fırsatı kaçırmamasını istiyorum. AESOB'a bağlı odalara aidat borcu olan üyelerimizin, mutlaka borçlarını belirtilen süre içerisinde ödemelerinin kendileri için büyük bir avantaj sağlayacağını belirtmek isterim. Odalarımızın da yine bu kanundan yararlanarak, üst kuruluşlarına olan katılım payı borçlarını ödemeleri gerekir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 14:24:03
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 14:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?