22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Afişleri kimler söktü?

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, sokak aydınlatma direkleri, telefon kutularına yapıştırılan afişleri söküldü. Afişlerin sökülmesinin failleriyle ilgili Milletvekili Sapan, "Ben de merak ediyorum" derken, Büyükşehir Belediyesi’nden "Biz yapmadık" açıklaması geldi.

Antalya’da CHP Milletvekili Yıldıray Sapan’ın üzerinde fotoğrafı bulunan ’Tasarımı Yaşamdan, İlhamı İnsandan Alıyoruz’ yazılı afişleri, Ekim ayı başlarında kentin ana arterlerindeki elektrik direkleri, telefon kutularına asıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufu altında bulunan cadde ve bulvarlarda bir süre sonra afişler toplandı.

Afişleri toplatılan Milletvekili Sapan, "Kim, hangi amaçla, neyi düşünerek yaptı, ben de merak ediyorum" dedi. Sapan, Büyükşehir Belediyesi’nin toplattığına yönelik bir duyuma eriştiğini belirterek, "Çok üzüldüm" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Milletvekili Sapan’a ait afişlerin Büyükşehir ekiplerince kaldırılmadığı, olaya ilişkin hiçbir tasarrufta bulunulmadığı belirtildi.

Ancak konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na, Murat Kat imzasıyla dilekçe verildi. Kat dilekçesinde, Milletvekili Sapan’ın afişlerinin ne amaçla, kimin emri ve uygulaması sonucu söküldüğünü sordu. Kat, dilekçesinde ayrıca Kürt müzisyen Ciwan Haco’nun 13 Ekim’de Antalya’da verdiği konserin afişlerinin görüntü kirliliği yaratıp yaratmadığını sordu.

Murat Kat’ın 19 Ekim günü verdiği dilekçeye Zabıta Daire Başkanlığı’ndan 23 Ekim tarihinde yanıt geldi. Daire Başkanı Haluk Özkan tarafından imzalanan cevap yazısında, Yıldıray Sapan sorusuna hiç değinilmezken, Ciwan Haco afişleriyle ilgili cezai işlem uygulandığı belirtildi.

...
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2012 Cuma 14:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?