7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ağaç evler yangınında keşif

ANTALYA’nın Kumluca ilçesine bağlı turistik Olympos beldesinde Milli Park içinde bulunan dünyaca ünlü Kadir'in Ağaç Evleri'nde 7 Şubat Çarşamba günü yaşanan yangınla ilgili olarak Kumluca Sulh Hukuk Mahkemesi ve mahkemeye bağlı bilirkişi heyeti tarafından keşif yapıldı.

Kadir Kaya'nın 20 yıllık çalışma sonucu 100 bungalow, 15 kabin ve 10 dorm (ağaç gövdesine monteli) odadan oluşturduğu kompleksteki evlerin yüzde 90'ı, 7 Şubat Çarşamba günü saat 15.30 sıralarında yandı. Tesiste konaklayan az sayıdaki turist ile personelin yaralanmadan kurtulduğu yangının çıkış nedeninin belirlenmesi ve zarar tespiti için Kumluca Sulh Hukuk Mahkemesi ve mahkemeye bağlı Akdeniz Üniversitesi bilirkişi heyeti tarafından keşif yapıldı.

Keşfin tamamlanmasından sonra yeniden ağaç evler inşa edeceğini söyleyen Kadir Kaya, “Kadir’in ağaç evleri burayı seven, Olympos’a gönül veren ve bizleri bu zor günümüzde yalnız bırakmayan dostlarımızla yeniden en kısa sürede ayağa kaldırılacak. Onların desteğiyle kaldığı yerden devam edecek” dedi. Kaya, Olympos’ta Kadir’in Ağaç Evleri markasını oluşturabilmek için 20 yıl boyunca bir çok zorlukları aştığını da belirterek, 'Çocuğum gibi' diye tanımladığı evlerinin yanmasıyla maddi olmaktan çok, manevi değerleri kaybettiklerini söyledi.

Diğer yandan Olympos’un bağlı olduğu Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş da, beldede turizmin ağaç evler işletmesiyle başladığını kaydederek, “Gerçekten çok üzücü bir olay yaşadık. Ağaç evler Olympos’ta turizmin öncüsü ve dünyaca bilinen bir işletmeydi. Buranın tekrar oluşturulması için Olympos’ta bulunan diğer işlemeler olarak bizler de elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?