1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AGC'de seçim heyecanı

ALANYA GAZETECİLER CEMİYETİ’NİNDE SEÇİM HEYECANI

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 10’ncu Olağan Genel Kurul toplantısı ALTSO konferans salonunda gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Mehmet Ali Dim, yeniden başkanlığa seçildi.

Genel Kurul’un Divan Başkanlığını Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Divan üyeliklerini ise Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve Alanya Televizyonu (ATV) sahibi Servet Sipahioğlu yaptı. Genel Kurula 85 asil üyenin 81’i katıldı. Genel Kurul toplantısına Merkez Valisi Can Direkçi, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri ve fahri üyelerde katıldı.

Türkiye’de çok ilginç şeyler oluyor diyen TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, “Gazeteciler çeşitli suçlardan dolayı tutuklanıyor. Gazeteciler ne kadar özgür çalışabiliyor. Medya olmasaydı hiç bir şeyin tadı tuzu olmazdı. Demokratik açılım ve Ergenekon adı altında yapılan çalışmalar sonucunda bizlerin gördüğü tablo iç açıcı değil” dedi.

Türkiye’de düşüncesini söyleyen insanların tutuklandığı, yazı yazan insanların ceza evine atıldığını söyleyen TFG Başkanı Atilla Sertel, “Gazetecilerin belge biriktirdiği için Silivri ceza evine tıkıldığı bir ülkede ben çok mutsuzum. Çok sevdiğim bu toprakların ve bölünmez bütünlüğüne inandığım ve ay yıldızın son sonsuza kadar dalgalanmasını istediğim ve herkesin kardeşçe barış içerisinde özgürlükler içerisinde yaşa isteğine zorlama ile değil sevgi saygı ile herkesin demokrasiden eşit yararlandığı bir ülkede hep birlikte üretimden kalkınmadan yana olmak bizim boynumuzun borcu olmalı” dedi.

Genel Kurula katılımlarından dolayı TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’e AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AGC başkanı Mevlüt Yeni’ye ise Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Yapılan açık oylamada Mehmet Ali Dim’in Divan başkanlığına sunduğu tek liste oy birliği ile seçildi. Mehmet Ali Dim’in başkanlığında AGC yönetim kuruluna, Gaye Coşkun Değirmenci, Ferit Kesen, Necati Şatana, Rıza Yanık, Hüseyin Kalaycı, Ercan Yıldırım, Seda Kara, Ülkü Nural, Teoman Eriş ve Tolga Kaynar seçildi. Denetim kuruluna, Hikmet Türen, Alper Kutay, Refika Akgül, onur kuruluna, Servet Sipahioğlu, Necati Masatlı, Sadettin Küsmez, TGF Delegeliğine Fazıl Tunç, Cevdet Zamanoğlu, Yakup Kocabaş ve Şaban Alma seçildiler.

ALANYA GAZETECİLER CEMİYETİ’NİNDE SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 18:24:02
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 21:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?