22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ahilik Haftası’nda iki yarışma

AHİLİK HAFTASI’NDA İKİ YARIŞMA

Ekim ayının ikinci haftası kutlanacak, Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması’nın bu yıl üçüncüsü, ‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ ile ilgili fotoğraf yarışmasının ise ikincisi düzenlenecek.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında panel,seminer ve yarışmalar düzenlenecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması’ ve ikincisi düzenlenecek ‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ ile ilgili fotoğraf yarışması sanatseverleri bekliyor.

Yarışmalar hakkında bilgi veren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, “Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olan şehrimizde, turistlerin alıp götürebilecekleri, hediye olarak alabilecekleri, şehrimize özgü bir hediyelik eşyamız yok. İşte bu amaçla iki yıl önce başlayan Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması’nın bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Şehrimizi simgeleyecek eserleri bekliyoruz. Bu yarışmayla seri üretimi yapılabilecek, özellikle yabancı misafirlerimizin ilgisini çekecek eserlerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz” dedi.

‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler’ ile ilgili fotoğraf yarışmasına geçtiğimiz yıl yoğun ilgi olduğunu belirten Sevimçok, bu yıl da aynı ilgiyi fotoğraf severlerden beklediklerini belirtti. Bir çok mesleğin artık gelişen teknoloji karşısında yok olduğunu belirten Sevimçok, “Bu yarışma kaybolmuş bu meslekleri güzel bir anı olarak hafızalarda yer etmesini sağlayacak. Yeni nesillerin bu meslekleri unutmamasını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Yarışmalara başvuru formu ve detaylı bilginin www.aesob.org.tr adresinden temin edilebileceğini belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, yarışmalar için son katılım tarihinin 30 Eylül 2010 olduğunu söyledi.

30 EYLÜL TARİHİNE KADAR TESLİM EDİLECEK

Yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini 30 Eylül mesai bitimine kadar Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne teslim etmeleri gerekiyor. Yarışmaya katılan eserler, konusunda uzman kişiler tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren eserler belli olacak. Yarışmalara katılan eserler Ahilik Kültürü Haftası boyunca Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

Antalya Yöresi Otantik Hediyelik Eşya Yarışması profesyonel, yetişkin ve öğrenci olmak üzere 3 dalda düzenlenecek. Yarışma sonunda, profesyonel dalda birinciye 3 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, mansiyona 500 TL, yetişkin dalında birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 750, mansiyona 500 TL, öğrenci dalında, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye dijital kamera, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi, mansiyona da kol saati hediye olarak verilecek.

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklerle İlgili Fotoğraf Yarışmasında ise birinciye bin, ikinciye 700, üçüncüye 500, iki mansiyona 250’şer TL ödül verilecek. Ödüller 11 Ekim günü Ahilik Kültür Haftası etkinliklerinin açılışında verilecek.

AHİLİK HAFTASI’NDA İKİ YARIŞMA
AHİLİK HAFTASI’NDA İKİ YARIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 14:49:04
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 15:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?