1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ahmet Kaya'nın mezarı getiriliyor mu?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de geçmişteki yaraları sarmaya ve her türlü yasağı geride bırakmaya yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

Antalya'da Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının Ahmet Kaya'nın mezarıyla ile ilgili sorusuna Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, her hangi bir kişiyle ilgili özel bir gayretlerinin olmadığını belirterek, "Biz Türkiye'de geçmişteki yaraları sarmaya, her türlü yasağı geride bırakmaya yönelik çalışıyoruz. Biz sadece insanları ülkelerine, yaşıyorlarsa yaşarken, vefat etmişlerse ailelerin talebi üzerine, gelmesini istiyorlarsa naaşların getirilmesi konusundaki engelleri kaldırmak istediğimizi söylemiştik. Bizim açımızdan hiçbir engel yok. Tamamen ailelerin isteğine bağlıdır" dedi.

2008'in ortasında dünyada ciddi bir gerileme yaşandığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Biz dünyanın 6 kat kadar önünde gelişme seyrettik. Şu an belki birkaç puanlık gerilemeyle belki daha farklı bir yerde duracağız. Geçen yıl ki başarı son derece yüksekti. Rekor bir yıldı. Yunanistan'da, İtalya'da, İspanya'da gerileme yaşanırken, Türkiye yüzde 12 büyüme yakaladı. Geçen yılki seviyemizi tutturacağımızı umut ediyoruz. Bu krizden mümkün olduğunca sendelemeden, zedelenmeden çıkmaya çalışıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın talepleri vardı. Eylül ayında tatilin uzatılması, iç turizmin özellikle Akdeniz bölgesinde sürekliliğinin sağlanması konularını hallettik. Sonra bu şezlong yasası adı verilen kıyılardan yararlanmaya yönelik sıkıntı vardı. Onu da bu hafta mecliste hallettik. Ekonomik tedbirler paketini de zannediyorum Mart başında açıklamaya çalışacağız. Bu dönem geçen yılki seviyeyi tutturarak, sarsılmadan aşmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Gazetecilerin Moskova'da düzenlenecek olan fuarda Hadise'nin de sahne alması ile ilgili soruya ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, fuarlarda mümkün olduğu kadar Türkiye'yi olumlu tanıtacak olan her vesileden yararlanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Antalya Expo Center'da düzenlenen Hetex fuarını ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 16:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?