21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ahşap pansiyon yandı

Antalya Kaleiçi'nde bulunan ahşap pansiyonda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları da tamamlandı. Tamamen yanan 4 ahşap bina arasında 1 milyon dolar harcanarak restore edilen Urartu Halıcılık da bulunuyor.

Kaleiçi İmaret Sokak'taki Father Pansiyon'da sabah saat 09.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatıda başlayan yangın kısa sürede ahşap binayı sararken, pansiyonun 1. katında kalan müşterilerden Fatih Burcu (25) pencereden atladı. Bekir Üstündağ (67) ise itfaiye ekipleri tarafından pansiyondan çıkarıldı. Vücudunda yanıklar ve düşme nedeniyle başında şişlik oluşan Burcu ile Üstündağ, ambulansla Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken, yanan binalardan Urartu Halıcılık'ın sahibi Hacı Fehmi Yıldırımcan, itfaiye ekiplerine geç müdahale ettiklerini söyleyerek bağırmaya başladı. Yıldırımcan polisin müdahalesiyle sakinleştirilirken, yanan binanın 1 milyon dolar harcanarak restore edildiği ve restorasyonu nedeniyle Mimarlar Odası'ndan ödül aldığı öğrenildi.

Yangında, ahşap olan Otantik Garden, Urartu Halıcılık, Father Pansiyon, Adres Bar ve Art Ütopya Galeri yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları da tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, yangın bölgesine vatandaşları yaklaştırmadı.
Antalya Valisi Alaattin Yüksel de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Yangına 4 ekip, 11 yangın söndürme aracının müdahale ettiğini belirten Vali Yüksel, "Yangının çıkış sebebi henüz belli değil. Şu ana kadar 2 vatandaşımız yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. Tamamen yanan 4 bina kullanılamaz hale geldi. Olay yerine gelen Serik ve Kemer Belediyesi itfaiye ekipleri de tedbiren bekletildi. Bunun yanı sıra sivil savunma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de müdahale için hazırdı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın şu an tamamen kontrol altına alındı. Pansiyonda başlayan yangın, elektrik tesisatı nedeniyle veya mutfakta çıkmış olabilir" dedi.

Bazı vatandaşların itfaiyenin geç müdahale ettiği yönündeki şikayetleri kendisine iletilen Vali Yüksel, gerekli incelemelerin yapılacağını kaydetti.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 13:53:13
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 13:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?