22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Ahtapot 2' operasyonuna 8 gözaltı

AHTAPOT 2 OPERASYONU

Antalya ve beş ilde, "ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alma ve verme, çete oluşturma ve yolsuzluk iddiası ile aralarında 5 müteahhit, 2 birim müdürü ve bir pastanecinin bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, başta Antalya olmak üzere, Batman, Mardin, İzmir, Ankara ve İstanbul'da ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek, çete oluşturmak ve yolsuzluk iddiasıyla sekiz kişiyi yakaladı. Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürülen ele başı olduğu iddia edilen İ.K. ile 7 kişinin ifadesi alındı. İ.K. ve diğer zanlıların Aksu bölgesinde bir pastanede planları yaptığı ve yapılan bazı ihalelere fesat karıştırarak

yaklaşık 10 milyon TL tutarında bir kazanç elde ettikleri belirtildi. Gözaltına alınan zanlıların, asfalt taşıma ve nakliyat gibi işlerde defalarca ihaleye girdikleri belirtildi. Zanlılar, bugün sağlık kontrolüne çıkarken, sorgularının ardından pazar günü Antalya Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor. Operasyonun kapsamlı bir şekilde sürmesi bekleniyor.

AHTAPOT 2 OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 11:08:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 14:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?