1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ahtapot operasyonu sürüyor

AHTAPOT OPERASYONU SÜRÜYOR

Antalya polisinin birbiriyle bağlantılı iki ayrı suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği "Ahtapot" operasyonunda, Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü B.U. gözaltına alındı.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda geçen hafta sekiz kişi tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında soruşturmayı genişleten polis, Muratpaşa Belediyesi

Zabıta Müdürü B.U.'yu gözaltına aldı. Polisin çökerttiği çetenin Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde bulunan Fenerpark'ta bir restoran ihalesine fesat karıştırdığı ileri sürülmüştü. Gözaltına alınan B.U. da, bu ihalede örgüte yardım etmekle suçlanıyor.

Operasyon kapsamında dün de, B.U.'nun şoförü A.K. gözaltına alınmıştı.

Öte yandan ekipler, geçen hafta "ihaleye fesat karıştırma, iş yeri kurşunlama, çek ve senet tahsilatı, kasten adam yaralama ve kumar oynatma" suçlarını işledikleri ileri sürülen iki ayrı çeteye yönelik operasyon düzenlemişti. Bu kapsamda aralarında 4 polis şefi, 1 jandarma uzman çavuş ve 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç.'nin de aralarında bulunduğu sekizi tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 15:48:00
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 16:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?