22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AIPS Antalya’ya teklif

AIPS ANTALYA’YA TEKLİF

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Başkanı İtalyan Gianni Merlo ile Yardımcısı ve TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i ziyaret etti.

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Başkanı İtalyan Gianni Merlo ile Yardımcısı ve TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, 27 Nisan’da Antalya’da başlayacak olan AIPS Kongresi öncesi kentte inceleme yaptı. Merlo ve Yılmaer, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, AIPS Başkanı Merlo Antalya’ya ilk kez gelmesine rağmen konaklama ve spor tesisleri bakamında önemli bir aşama kaydedildiğini gördüğünü belirtti. Kongrenin çok başarılı geçeceğine inandığını ifade eden Merlo, “Buraya dünyanın dört bir yanından gelecek olan yaklaşık 450 spor yazarı arkadaşlarımız buradaki ambiyansı gördükten sonra bir çok kez daha bu kente geleceklerdir. Çünkü hem kent insanı çok misafirperver hem tesisler mükemmel, hem de iklim şartları çok güzel” dedi.

DÜNYADA YILIN SPORCUSU ÖDÜL TÖRENİ

AIPS Başkanı Merlo, kısa süreliğine de olsa yaptığı inceleme ve gözlemde Antalya’nın bir çok spor organizasyonunu başarıyla gerçekleştirebileceğini gördüğünü söyledi. Merlo, “Bunun için AIPS olarak her yıl seçtiğimiz ‘Dünyada Yılın Sporcusu” ödül törenini şartların uygun olması ve Antalyalı yöneticilerin istemesi halinde burada yapabiliriz. Böyle bir organizasyon kentin tanıtımına katkıda bulunur. Biz bu katkıyı koymaya hazırız” diye konuştu. AIPS İkinci Başkanı ve TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer’de, 27 Nisan-2 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Spor Yazarları Birliği Kongresi’nin hem Türkiye için prestij, Antalya için de tanıtım fırsatı olacağını ifade etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’de, Haziran ayında Murtapaşa İlçesi’ndeki Lara Sahili’nde yapılacak olan Dünya Plaj Hentbol Şampiyonası ve 2011 yılında yapılacak olan Dünya Doğa Olimpiyatları hakkında bilgiler verdi. Evcilmen, “Antalya son 10 yılda gerçekleştirdiği hamle ile spor, kültür ve kongre kenti olma yönünde önemli bir noktaya geldi. Dünya Spor Yazarlarını kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyor ve kongrenin başarılı geçmesini diliyorum. Yerel yönetim olarak özellikle AIPS’in Dünyada Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nin Antalya’da düzenlenmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya ve destek vermeye de hazırız” diye konuştu.

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Başkanı İtalyan Gianni Merlo, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e ziyaretin anısına AIPS rozetini taktı. Ziyarette, TSYD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Murat Ağca da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 11:49:01
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 11:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?