22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AIPS Olağan Kongresi başladı

AIPS 73'ÜNCÜ OLAĞAN KONGRESİ

Antalya'da başlayan Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 73'üncü olağan kongresine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ile birlikte çeşitli ülkelerden 400 spor yazarı katıldı.

Dünya Spor Yazarları Birliği'nin (AIPS) 73'üncü olağan kongresi Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Rixos Premium Otel'de başladı.

Kongreye Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı Gianni Merlo, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer, Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve çeşitli ülkelerden 400

spor yazarı katıldı. Kongreye ayrıca, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2008 Paralimpik Yaz Oyunları'nda okçuluk dalında olimpiyat şampiyonu olan Gizem Girişmen ile Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu halterci Halil Mutlu da geldi.

SPOR TOPLUM BARIŞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, sözlerine Antalya'nın sahip olduğu doğal tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yılda 10 milyondan fazla turist ağırlayan bir kent olduğunu söyleyerek başladı.

Toplumların birbirleriyle barış ve dostluğa dayalı rekabetinin en güzel yönteminin spor olduğunu belirten Şahin, spor faaliyetlerinin insan yaşamına fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik bakımdan büyük katkıları olduğunu anlattı. Gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutularak sağlık kaynağı spora yönlendirilmesinin insanlık adına çok önemli olduğunu anlatan Şahin, "Spor birleştirici yönü ile toplumsal dayanışmanın en önemli unsurlarıdır. Spor hangi milletten hangi kültürden olursa olsun taşıdıkları

farklılıklara rağmen insanları ortak bir duyguda buluşturmaktadır" dedi.

SPORUN İNSANLIĞA KATKILARI

Ülkeler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel farklılıkları ortadan kaldıran sporun insanlığa çok önemli katkıları bulunduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu: "Spor faaliyetleri halklar arasında kaynaşma imkanı sunmaktadır. Spor ülkeler arasında dostluk, barış ve sevgi köprülerinin kurulmasına yardımcı olmaktadır. Ülke yönetimlerinin başaramadıklarını bazen sporcular centilmence davranışları ile yapabilmektedir. Şiddet ve fanatizmden uzak spor anlayışının yayılmasında herkese büyük görev düşmektedir."

ŞİDDET VE ŞİKENİN ÖNLENMESİNDE SPOR MEDYASINA GÖREV DÜŞÜYOR

"Şiddet, şike ve fanatizm gibi olumsuzlukların yasal yönetmeliklerle önlenemeyeceği açıktır" yorumunda bulunan Şahin, sporun kültür meselesi olduğunu söyledi. Bizim bu kültürü yaygınlaştırmak için ortak bir çaba içerisinde olmamız gerektiğini anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Görsel ve yazılı medya temsilcileri olarak halklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesine önemli katkı yapmaktasınız. Kalemlerinizle bilgi ve birikiminizle dünya genelinde temiz bir spor anlayışının yerleşmesine hizmet

ettiğinizi biliyorum. Şiddet, şike ve fanatizmin önlenmesinde spor yazarlarına büyük görev düşüyor."

SPOR ÜLKELER İÇİN EN ETKİLİ TANITIM ARACI

Uygarlığın temel ölçütlerinden birinin spor olduğunu anlatan Şahin, sporun aynı zamanda ülkeler için en etkili tanıtım aracı olduğunu söyledi. Spor da elde edilen başarıların dünyada büyük yankı uyandırabildiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Milyarlarca dolarlık bütçe ile gerçekleştirilebilecek tanıtımlar bir sportif başarı ile yapılabilmektedir. Spora gereken önemi veren toplumlar geleceklerini güvence altına alabiliyorlar."

SPOR YAZARLARINDAN 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için Türkiye'nin aday olduğunu hatırlatan Şahin, bu şampiyonanın Türkiye'ye çok yakışacağına inandığını söyledi.

Türkiye'nin alt yapı ve potansiyeli ile olimpiyatları hak ettiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "2020 yılındaki olimpiyatlara İstanbul aday. Olimpiyatlar ile İstanbul tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermiş olacak. İstanbul farklı kültürlerin ve inançların barış içerisinde yaşadığı açık hava müzesidir. Dünyaya olimpiyat aracılığı ile İstanbul'dan verilecek barış mesajları daha anlamlı ve güçlü olacaktır. Olimpiyat ruhu İstanbul'da başka bir anlam bulacaktır. Bizim bu konuda son derece kararlı

olduğumuzun ve tüm imkanları seferber edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Türkiye'nin başta olimpiyatlar olmak üzere uluslararası spor organizasyonlarını en mükemmel şekilde düzenleyeceğinden emin olabilirsiniz. Bu konuda sizden yardım ve destek istiyoruz."

AIPS 73'ÜNCÜ OLAĞAN KONGRESİ
AIPS 73'ÜNCÜ OLAĞAN KONGRESİ
AIPS 73'ÜNCÜ OLAĞAN KONGRESİ
AIPS 73'ÜNCÜ OLAĞAN KONGRESİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 12:13:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 16:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?