1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AK Gençlik'ten katsayı tepkisi

AK GENÇLİK'TEN KATSAYI TEPKİSİ

AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 6. İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Hıfzullah Şahbaz, "Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen 6. İstişare ve Değerlendirme toplantısının AK Parti Antalya teşkilatlarımız adına verimli geçtiği kanaatindeyim. Bu tarz ortamlarda Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlik kolları başkanlarıyla istişare edebilme imkanı buluyoruz. Bu sayede gençlerimiz sorunlarına farklı bakış açıları getirerek, farklı çözüm önerileri üzerinde tartışabiliyorlar" dedi.

Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Şahin de gençliğin sorunlarına, teşkilat çalışmalarına, eğitim çalışmalarına ve gündemde olan konulara değindi. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde sahip olduğumuz farklılıkların eksikliğimiz değil zenginliğimiz olduğunu belirten Fatih Şahin, şöyle konuştu: "Tabiatta var olan tüm renkler zenginlik unsuru olduğu gibi dil, kültür, mezhep, meşrep, folklor ve medeniyet çeşitliliğimiz de ülkemizin zenginliğidir. Medeniyetimiz geçmişte çok daha geniş coğrafyalarda çok

daha çeşitli etnisite ve kültür farklılıklarını barış içinde bir arada yaşatabilmiştir. Bu bir arada, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşama kültürüne herkesten çok biz gençlerin sahip çıkması gerekmektedir."

KATSAYI KARARI HUKUK DIŞI VE İDEOLOJİKTİR

Katsayı konusunda Danıştay'ın aldığı karara da değinen Şahin, şunları söyledi: "Hukuk dışı ve ideolojik bu kararı insaf sahibi hiçbir vicdanın ve izan sahibi hiçbir aklın kabul etmesi mümkün değil. Hukuk adına yapılan hukuksuzluklar, adaletsizlikler, yaratılan eşitsizlik bu ülkenin kaderi değildir, olmamalıdır. Bu karar eğitim hakkı ve fırsat eşitliğinin önündeki tüm engelleri aşma konusundaki kararlılığımızı değiştirmeyecek, aksine kuvvetlendirecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:16:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?