22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaryakıt tesislerine denetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı denetim ekibi, sorumluk alanında kalan Akaryakıt ve LPG ikmal istasyonları ile depolama ve dolum tesislerini denetlendi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı Denetim ve Ruhsat Şube Müdürlüğü, Zabıta Şube Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü personellerinden oluşan ekip, akaryakıt ve LPG istasyonları ile depolama tesislerinde denetim yaptı.

Çalışma kapsamında, tesislerin çalışma ruhsatı ve bayilik lisanslarının olup olmadığı kontrol edilerek ruhsat koşullarına, TS standartlarına, işçi sağlığı ve iş güvenliğine uygunluk koşulları ile LPG sorumlu müdür sözleşmesi ve çalışan personellerin eğitimli olup olmadıkları denetlendi. Ayrıca istasyonlara ait marketlerde gıda denetimi ve genel hijyen kontrolleri yapıldı.

Yapılan denetimlerde eksikleri bulunan işyerlerine ihtar verilerek eksik hususların tamamlanması istenildi. Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 46 akaryakıt, 66 akaryakıt ve otogaz olmak üzere toplam 112 istasyon ile 4 akaryakıt depolama ve 4 LPG depolama,1 sıkıştırılmış doğalgaz dolum tesisi bulunduğunu belirterek denetimlerin devam edeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 12:56:36
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 12:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?