1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın: Antalya tehdite boyun eğmez

Cumhuriyet halk partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i “hükümetimizle kavga eden, zırtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara’dan geçiremiyor. Hükümetiyle barışık yerel yönetimler iş başında olursa sorunlarınız daha kolay çözülür” yolundaki konuşmasına tepki gösterdi.

Akaydın, “Sayın Bakan’ın bu talihsiz konuşması ülkemizde demokrasinin kurumsallaşmadığının da göstergesidir. Kaldı ki CHP’den seçilmiş Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerimizin AKP’den seçilmiş Kepez Belediyesi’nden daha aza başarısız olduğunu kimse idda edemez.

UZAK DURSUNLAR
Akaydın, tüm Türkiye’de büyük tepki gösterilen Bakan Şahin’e “iktidar partili adayları belediye başkanı seçin” anlamına gelen açıklamasının siyasi ahlaka da uygun olmadığını iddia etti. Akaydın: “yaklaşık 60 yıldır bu ülkeyi yönetenler belli, buna rağmen yerel yönetimlerde de sosyal demokrat belediyeciliğin ne denli başarılı olduğunu dönüp baktığımızda görmekteyiz. Bakan Şahin’in açıklaması yaşadığımız gerçeklere de uygunluk göstermiyor. İktidar partili İstanbul Belediyesi’nin, Ankara Belediyesi’nin ve Antalya Belediyesi’nin neyi yapıp yapmadığı ortada. Antalya’ya 1 Milyarlık yatırım yaptığını iddia edenler Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin ne kadar borcu olduğunu hala açıklayamaz haldeler. İktidara yakın belediye olmak, Antalya’nın 30 yıllık geleceğini ipotek altına aldırmak anlamına geliyorsa, Antalyalımızdan uzak dursun. Bakanın bu tehditine Antalyalının boyun eğmeyeceğini ve en güzel cevabı sandıkta vereceğini biliyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 22:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?