1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın: 'Yolumuz açık olsun'

Antalya'nın yeni Belediye Başkanı Prof. Dr. Akaydın, ilk olarak yapacaklarını anlattığı toplantısında, "Cumhurbaşkanı rektörlük seçimlerinde İslam dinince kul hakkı yemiştir. Vatandaşın oyu, atama ve kanundan daha da üstündür" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak ilk açıklamasını yaptı. Başbakan Erdoğan'ın Antalya sonucuna şaşırmasının anlamsız olduğunu söyleyen Akaydın, "Beklediğim bir sonuçtu. Başbakan Erdoğan'ı sonuç şaşırtmış ama 4 ay önce ben yüzde 40 üzerinde alacağımı söylemiştim. Kimse inanmamıştı. Ben artık Antalya'nın belediye başkanıyım. Dolayısıyla bana oy vermemiş bütün hemşerilerimi kucaklamayı düşünüyorum. Yolumuz açık olsun. 30 yıldır hizmet ettiğim hemşerilerimin büyük
desteğiyle gereğini yapmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

İlk icraatı olarak, belediyenin çalışanlara olan borcunu kapatacağını vurgulayan Akaydın, "Belediye emekçilerinin yılardır bekleyen eski parayla 7 trilyon borcunu halka vereceğim. Sonra Kaleiçi turizm için çok önemli. Orada parke taşı ve peyzaj yönünde eksiklik var. Kaleiçi Antalya'nın en önemli yeridir. Esnafın yüzünü güldürecek orta ve uzun vaade de projeler var" diye konuştu.

Ulaşımda Antalya'nın büyük sorun yaşadığını kaydeden Prof. Akaydın, "Kente güç verecek yeni bir ulaşım master planı yapmak istiyoruz. Antalya'nın geçmişi rant uğruna sık sık imar değişikliğiyle yok edilmiştir. Özellikle parsel bazında ciddi anlamada betonlaşma var. Beni yandaşları zengin etme yanında görmeyeceksiniz. En önemli yapacaklarımdan birisi budur. Antalya'nın yüzünü güldüreceğiz" ifadesinin kullandı.

Akdeniz Üniversitesi'ni evladı olarak gördüğünü ve hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini kaydeden Akaydın, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 5 Ağustos sonrası Cumhuriyetin Şeref madalyası olarak boynumda taşıyacağımı söylemiştim. Haksız bir karar vermişti. İslam dininde kul hakkı yemiştir. Ben seçim kampanyamda mağdur rolü hiç oynamadım. Antalya halkı, yakışanı yapmıştır. Vatandaşın oyu, atama ve kanundan daha da üstündür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 09:40:30
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 09:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?