1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın ANTİKAD'’ın konuğu oldu

BAŞKAN AKAYDIN ANTİKAD’IN KONUĞU OLDU

Antalya İş Kadınları Derneği’nin (ANTİKAD) toplantısına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, büyük projelerini, Antalya’nın mevcut durumunu ve geleceğini planlayarak oluşturduklarını söyledi. Başkan Akaydın, yakın zamanda temeli atılacak Hurma Arıtma’daki ek tesisler tamamlandığında kentin yüzde 95’inin kanalizasyona bağlanacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ile ANTİKAD’ın Talya Otel’de düzenlediği toplantısına katıldı. Akaydın toplantıda, Antalya’ya yönelik projelerini, Antalya’nın sorunlarını ve mevcut durum hakkında bilgi verdi. Antalya’nın kültürlü ve birçok şeyin farkında olan bir halkı olduğunu anımsatan Başkan Akaydın, bu şehrin belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Antalya’nın birçok sorunu olmasına rağmen yine de dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu ifade eden Akaydın, “Yabancı dostlarıma, ‘Antalya Allah’ın Antalyalılara en büyük hediyesidir’ derim her zaman. Antalyalılar olarak belki bunun farkında değiliz. Hepimizin bu kenti daha fazla yıpratmadan, kentin turizm ve tarım kimliğine, kültür-sanat ve eğitim kimliğini de kazandırmak gibi sorumluluğumuz olmalı” diye konuştu.

Katılımcılara uzun vadeli projelerinden bahseden Mustafa Akaydın, ancak Antalya’nın önce planlı bir kent olması gerektiğini vurguladı. Akaydın, büyük projelerini Antalya’nın mevcut durumunu ve geleceğini planlayarak oluşturduklarını bildirdi.

Akaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Turizm, Antalya ekonomisinin yüzde 40’lık bölümünü teşkil ediyor. Ancak turizmde yaptıklarımız çok doğru modeller değil. Çünkü yaptığımız iş İspanya’nın yıllar önce yaptığı yanlışları tekrarlamaktan ibaret. Yani denizimizi, güneşimizi, kumumuzu pazarlıyoruz sadece. Turizm çok kırılgan bir sektördür. Dünyanın ekonomisi, bölgesel savaşlar ve bulaşıcı hastalıklar turizmi olumsuz etkiliyor. Turist de artık değişiklik istiyor. Her kış sezonunda turizmin işsiz bıraktığı 300 bin insan var. Mega projelerimizden biri olan üçüncü yaş grubu turistleri Antalya’ya çekerek, bu dönemsel işsizliğin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Diğer büyük projelerimiz arasında bulunan Üniversiteler Kenti Antalya, Sağlık Turizmi, Güneşkent Antalya da yine kentimize büyük katkı sağlayacaktır. Megapol projelerimiz çok çekici bir ortam yarattı. Her gün yatırımcılar kapımızı çalıyor. Ancak bu projeler uzun vadeli olduğu için meyvelerini hemen toplayamayız” dedi.

HURMA TESİSLERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Dünya Bankası destekli kredilerle yıl sonuna kadar 100 milyon dolar boyutunda bütçeye sahip olacak Hurma Atık Su Tesisleri’nin yakın zamanda temelini atacaklarını söyledi. Bu projenin çok önemli olduğunu belirten Akaydın, “Bu proje, Antalya’nın kanalizasyona bağlı insan sayısını ciddi boyutta artıracak. Şu anda Antalya’nın 3’te biri kanalizasyona bağlı fakat bu projeyle kentin yüzde 95’i kanalizasyona bağlanmış olacak. Ayrıca koku önlenecek ve buradaki atık çamurunu yakarak da enerji elde etme gibi bir çabamız olacak.”

KEPEZLİ ÇOCUKLARA BEDAVA SÜT

Çok yakında Kömürcüler Köyü yakındalarında bir Antalya Hayvan Borsası, et kesimhanesini gündeme getireceklerini kaydeden Akaydın, bu tesislere ek olarak da pastörize süt tesisleri yapmak için çalışma içinde olduklarını söyledi. Akaydın, buradan elde edecekleri sütü de Kepez’de çocuklara bedava dağıtmayı amaçladıklarını anlattı.

Başkan Akaydın, Antalya’nın modern bir hale ihtiyacı olduğunu belirtti. Akaydın, “Dünyanın en güzel halini yapmak istiyoruz. Hal için yapılması gereken en uygun yer de Pınarlı bölgesidir. Antalya geleceğini sadece turizme bağlayamayız. Tarım da son derece önemli. Bu nedenle iyi donanımlı bir hal gerek. Yapılacak halin içinde örneğin gümrük, ihracatçıların olması lazım. Ayrıca halin havaalanına yakın olması gerekiyor.”

ANTİKAD Başkanı Sevinç Eyilik de kadını, erkeği, yabancı uyruklu bireylerle Antalya’nın yeniden planlanmasına dahil olmak istediklerini söyledi. ANTİKAD olarak gelecek genel seçimlerde Antalya’dan Ankara’ya çok sayıda kadın milletvekili göndermek istediklerini belirten Eyilik, “Antalya Türkiye’de örnek bir kent olur. Bunun gerçekleşmesi için sivil toplum kuruluşları ve yerel ile siyasal önderlerin işbirliği yapması gerekir” dedi.

Gecenin sonunda katılımlarından dolayı Sevinç Eyilik, Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın’ı hediyeler sundu.

BAŞKAN AKAYDIN ANTİKAD’IN KONUĞU OLDU
BAŞKAN AKAYDIN ANTİKAD’IN KONUĞU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 15:22:04
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 15:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?