21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Akaydın başkanlık için aday adayı

Üniversitelerarası Kurul eski Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Üniversitelerarası Kurul eski Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığında düzenlenen törenle resmen Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı sırasında türban konusunda hükümete karşı yaptığı sert çıkışlarla dikkati çeken Akaydın, belediye başkan aday adaylığını CHP'den açıklama sebebi olarak, kendi değer ve ilkelerine, Cumhuriyetin kazanımlarına yakışan en iyi siyasi parti olarak gördüğünü söyledi.
Akaydın, yaptığı konuşmada, "1 Aralık Pazartesi günü çok sevdiğim üniversitedeki 40 yıla aşkın devam etmiş olan çok önemsediğim görevimden farklı bir boyutta sizlerle beraber gene kutsal bir göreve talip olmak CHP'den yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmak için istifa etme kararı aldım" dedi. Bu kararın oluşmasında özellikle son dört aydır geçirdiği süreçte değerli Antalyalılar, sivil toplum örgütlerinin payı olduğunu anlatan Akaydın, şöyle konuştu: "Beni sevenler ve benim sevdiklerim benim aday adayı olmam için çok motivasyon kaynağı oldular. Burada yanımda olan eşim ve çocuklarımın destek vermeleri bana büyük onur vermiştir. Siyasete atılma kararı verdiğimde pek tabiiki bana yakışan benim ilkelerime yakışan Cumhuriyetin kazanımlarına değerlerine yakışan en iyi siyasi parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısını tercih etmek gerekiyordu. Bende onun gereğini yaptım."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ferit Seker IP: 78.164.189.xxx Tarih : 6.12.2008 00:53:52

CHP iki dönemdir Antalya'da yanlış kişilerle oyuna dahil oluyor ve CHp kalesi olan Antalyada ikinci kez maglubiyetle sonuclanacak bir yarışa giriyor..yazık cok yazııık.. gözlerinin dibindeki Muhittin Böcek i göremediler mi acep??