1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın gönüllüleri dernekleşiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'a, seçim çalışmalarında destek veren gönüllüler, eşi Dr. Günseli Akaydın önderliğinde dernekleşiyor. Bir halk hareketine dönüşen gurup Antalya Gönüllüleri Derneği adı altında Antalya'ya hizmet etme kararı aldı. Dr. Günseli Akaydın, derneğin amacını altı başlık halinde açıkladı.
Dr. Günseli Akaydın, Başkan Mustafa Akaydın'ı destekleyen tüm gönüllülerle çay partisinde bir araya geldi. 300'ü aşkın gönüllünün yer aldığı toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da katıldı. Salona alkışlar arasında giren Başkan Akaydın, gönüllülerin sevgi seliyle karşılaştı. Başkan Akaydın, en büyük destekçisi eşine sarılarak, teşekkür etti.


ORKESTRA GİBİ ÇALIŞTIK
Toplantıda konuşan Dr. Günseli Akaydın, Başkan Mustafa Akaydın'ı çıkarsız ve yürekten destekleyen gönüllülere teşekkür etti. Dr. Günseli Akaydın şunları söyledi: "Sizler her gün Akaydın'ı tanıtmak için kapı kapı dolaşan, telefon başında tanıtım yapan insanlarsınız. Tüm gönüllülerimize binlerce teşekkürler. Bu süreç hayatımdaki çok renkli ve öğretici dönemlerinden biriydi. Hep birlikte bir orkestra gibi çalıştık. Ortaya çok güzel bir eser çıkarttık. Hepimizi birleştiren en önemli öğeler vatan ve Cumhuriyet sevgimiz. Mustafa Akaydın'ın dürüstlüğüne, ilkeliliğine, bilgisine, demokrasiye ve Cumhuriyete inancına cesaretine, kararlığına olan inancımız bizi bir araya getirdi."


DERNEĞİN ALTI AMACI
Gönüllülerin çalışmalarının sona ermeyeceğini ifade eden Dr. Günseli Akaydın, yeni bir sivil toplum örgütüyle Antalyalılara hizmet amacıyla yola devam edeceklerini müjdeledi. Yeni oluşumun isminin Antalya Gönüllüleri Derneği olacağını belirten Akaydın, kurulacak derneğin amaçlarını şu şekilde açıkladı:
"Derneğin amaçlarını altı ana grupta topladık. Birinci gurupta Antalya'da yaşayan kişilerin eğitimi ve istihdamı, aile eğitimi, ana baba eğitimi, okul öncesi eğitim konularında çalışma yapılacak. İkinci gurupta insanlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi sosyal ve kültürel kaynaştırma çalışmaları, bunun alt gurubunda iş alanları yaratmaya çalışmak ve projelerine destek vermek var. Ayrıca öğrenci ve gençlerin maddi, sosyal ve ruhsal gereksinimlerinin karşılanması, yurt dışı öğrenci değişim projelerinin yapılması, yurt dışı ve yurt içi eğitim kurumlarıyla çalışmalar yapılması da bu gurupta ele alınacak. Üçüncü gurupta Antalyalının el emeklerinin değerlendirilmesi, bu ürünlere pazar bularak ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi için çalışmalar yapılacak. Dördüncü gurup bedensel ve zihinsel engelli kişilerin iyi hali için çalışacak ve bu alanlarda yurt içi ve yurt dışı kurumlarla iş birliği çalışmaları yapacak. Beşinci gurup sokak hayvanlarını koruma çalışmalarını yürütecek. Altıncı gurup çevre koruma ve güzelleştirme çalışmaları yapacak. Yeni yolumuzda hepimize başarılar diliyorum."


BU BİR ÇAĞDAŞLAŞMA PROJESİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, tüm gönüllülere teşekkür ederek, "Bir destan yazdınız. Bu bir halk hareketine dönüştü. Bir kültür hareketi, bir sosyal proje oldu. Bu bir çağdaşlaşma projesidir. Kurulacak derneğin adını da çok beğendim. Hiçbir siyasi kimlik görünmüyor. Siyasi kimliği olan insanlar da olabilir. Sizi yürekten kutluyorum" dedi.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Açıklanan amaçlar konusunda "İçimizden ne geçiyorsa kağıda dökülmüş" diyen Başkan Akaydın şöyle devam etti: "Bunun sürdürülebilir olması gerekir. Yapacağınıza inanıyorum. Hiç kimse Antalya'da seçim kazanabileceğimizi düşünmüyordu. Ama biz baştan beri biliyorduk. Sizin gönüllü desteğiniz bir halk hareketine dönüştüğü için, son derece güzel bir kampanya yürütüldü. Harikasınız. Bunun en güzel tarafı çıkara dayanmayışı."
Gönüllüler de Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Eşi Dr. Günseli Akaydın'a teşekkür ederek, "Dürüstlüklerinden dolayı bizi arkalarında sürüklediler. Onlara inandık. Bizi mahcup etmediler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?