22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın mahalle mahalle geziyor

AKAYDIN BALBEY MAHALLESİ’Nİ GEZDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Balbey Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Akaydın, mahalleyle ilgili koruma amaçlı bir imar planı hazırlayacaklarını, bu planlamayı dayatmayla değil, mahalle sakinleriyle yapacaklarını söyledi.

Antalya Kent Konseyi’nin Balbey Mahallesi’nde düzenlediği toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, mahallenin tarihi yapısının korunacağı ve Balbeylilerin mutlu olacağı bir imar planı hazırlayacaklarını kaydetti. Son 30 yılda Antalya’nın kötü planlandığını ve çok hızlı göç alan bir kente döndüğünü ifade eden Akaydın, biriken sorunları kısa sürede çözmenin mümkün olmadığını belirtti.

Mahalle sakinlerine arazisi son derece değerli bir kentin merkezinde oturduklarını belirten Akaydın, “ama tarihi dokusu bulunan ve sıkışık bir şehir planına sahip mahallenin genel yapısıyla alakalı sorunlarınız var. Bence evini restore edebilen, bahçesine ağacını dikebilen insan bu mahallede mutlu insandır. Şehrin göbeğinde, denize çok yakın ve toplu ulaşımın yoğun olduğu yerde yaşıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi olarak mahallede bir takım radikal kararları alabilmek için önce koruma amaçlı imar planının yapılması gerekiyor. Bu yapılmadan burada hiçbir inisiyatif kullanamayız. Planlama yapmadan kararlar alamayız.”

TARİHİ EVLER KORUNACAK

Balbey’de yaklaşık 40 civarında korunması gereken yapı bulunduğunu dile getiren Mustafa Akaydın, imar planı yapılırken bu tarihi evleri göz önünde bulunduracaklarını kaydetti. Akaydın, “Bölge ile alakalı planlarımızı sürekli sizinle paylaşacağız. Bence bu bölgenin küçük yapı özelliği ve dar sokaklarının mutlaka korunması gerekiyor. Çünkü bu mahalleye kimlik veren dar sokaklarıdır. Buraya büyük bulvarlar açıldığı, mahallenin göbeğinde ticari alanlar oluşturulduğu ya da yüksek katlı binalar yapıldığı an, bu mahallenin özelliği kalmaz” diye konuştu. Mahallede öncelikle yapılması gerekenin planlama olduğunu ifade eden Mustafa Akaydın, bu planlamayı da dayatmayla değil, mahalleli ile birlikte yapacaklarını söyledi.

Başkan Mustafa Akaydın, toplantının ardından vatandaşlarla mahalleyi gezerek, incelemelerde bulundu.

AKAYDIN BALBEY MAHALLESİ’Nİ GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 13:42:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 13:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?