1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın muhtarlarla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın muhtarlar ile bir araya gelerek muhtarların sorunlarını dinledi.

Antalya'ya hizmet için göreve geldiklerini belirten Başkan Akaydın muhtarlara, "Her zaman yanınızdayım" dedi.Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda Kent Konseyi toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, muhtarlarla bir araya geldi. Üst düzey bürokratlarla birlikte toplantıya katılan Akaydın, muhtarların sorunlarını dinledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Semanur Kurt, konseyin kentteki en geniş katılımlı demokratik bir platform olduğunu söyledi. Kurt, yaptıkları çalışmaların ulusal ve yerel düzeyde başarılı örnekler sergilediğini sözlerine ekledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise konseyi sivil toplumun en önemli kuruluşlarından biri olarak nitelendirdi. Akaydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman karşılıklı diyalog içinde çalışacağız. Sizler demokrasinin yerel yönetim anlamındaki birinci alanısınız. Antalya için ne yapılması gerekiyor ise karşılıklı iletişim halinde hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bizler için önemlisiniz. Her zaman yanınızda olacağım. Bir Belediye Başkanı, sivil toplumla, meslek odalarıyla, dernekleriyle, muhtarlarıyla beraber çalışmalı. Sivil toplum kuruluşlarının toplumsal sorumluluğu var. Bunun tersini düşünmek çağdaş yönetim anlayışına uymuyor. Sizlerle birlikte Antalya yerel yönetiminin en güzel örneklerinden birini sergileyeceğiz. Antalya'nın sorunlarını aklın, mantığın ve hukukun içinde çözmeye çalışacağız. Bunun için sizlerden biraz anlayış ve zaman istiyoruz." dedi.

Toplantıda mahalle muhtarları, kendi bölgeleri ile ilgili, ulaşım, alt yapı, imar gibi sorunları dile getirirken, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kendi birimlerine yönelik gelen öneri ve sorunları tek tek yanıtlayarak not aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 16:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?