1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Akaydın silah arkadaşım'

29 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'a destek veren Yargıtay onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Akaydın için "silah arkadaşım" sıfatını kullandı.

Genel Başkanlığını Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan'ın liderliğini yaptığı Yeni Parti ile Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, Antalya'daki seçimlerde Antalya'da CHP'nin büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı destekleme kararı aldı. Vural Savaş, türban karşıtı söylemleriyle öne çıkan Mustafa Akaydın için Silah arkadaşım sıfatını kullandı.

Antalya'da CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın'a destek için Umut Gönüllüleri tarafından Atatürk Parkı'nda kahvaltılı toplantı düzenlendi. Kahvaltıya; CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, Genel Başkanlığını Silivri Cezaevinde bulunan Tuncay Özkan'ın yaptığı Yeni Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Pamukçu, Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcılarından Vural Savaş, eski Milletvekillerinden Ayseli Göksoy'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda Silivri cezaevinde yatan Tuncay Özkan alkışlarla anıldı.

Toplantıda, simitle kahvaltı eden Vural Savaş, Akaydın'a 'Dip Dalgası' adını taşıyan kitabını hediye etti. Vural Savaş, Akaydın'a hediye ettiği kitabın sayfasını imzalayıp "Sevgili dostum Mustafa Akaydın'a sevgilerle, Silah Arkadaşın Vural Savaş" şeklinde yazı yazmayı da ihmal etmedi.

Gazetecilerin neden böyle bir ifade kullandığını sorması üzerine Vural Savaş, "Biz yıllardır cumhuriyetimizi, ülke bütünlüğümüzü koruma mücadelesi içindeyiz. Ben başsavcılığımda hukuk yoluyla bunu yapmaya çalıştım. Şimdi de bunu fikirlerimle, kitaplarımla yapmaya çalışıyorum. Aynı amaçlara hizmet eden herkesi silah arkadaşı olarak kabul ediyorum. Yani hem, cumhuriyetimizi koruma, hem de ülke bütünlüğümüzü koruma mücadelesinden dolayı" diye konuştu.

Vural Savaş, toplantıda yaptığı konuşmada ise, Belediye başkan adayı olarak Mustafa Akaydın'ın ismi geçtiği zaman çok heyecanlandığını söyledi. Vural Savaş, "Hakikaten cumhuriyetimizi savunma mücadelesinde en önde gelen bana üç kişi say deseler, Mustafa Akaydın'ı da ilk üçün arasına sokardım. Gerçekten üniversitelerde elini taşın altına koymuş, bu yüzden rektörlükten uzaklaştırılmış bir kişidir. Ve ben dedim ki Mustafa Akaydın, CHP'den ya da başka bir yerden adaylığını koyması mühim değil. Bağımsız da olsa ben oyumu ona verirdim. Çünkü bazı insanlara karşı vefa borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz" dedi.

Cumhuriyet yürüyüşlerini düzenleyen "Biz kaç kişiyiz" derneklerinin arkasındaki partiyi de desteklediğini bildirerek Tuncay Özkan'ın liderliğini yaptığı Yeni Parti'ye destek veren Vural Savaş, "Bu parti 'CHP başarısız olursa biz daha çok puan toplarız' inancında filan değil. Cumhuriyete kim gönül verirse, kim geçmişi temizse, kim en iyi yerlere gelmeye layıksa, onları desteklemeye çalışan bir hareket. Bugün burada en içten şekilde, hatta bazı CHP'lilerden daha fazla Mustafa Akaydın'ın seçilmesini istiyoruz. Çünkü cumhuriyetin yaşamasını istiyorlar. Onun için ben de canı gönülden, bu insanlar hakkındaki inancımı, daha da pekişmesini sağladıkları için hem biz kaç kişiyiz derneklerine, hem Yeni Parti'ye teşekkür ediyorum. Sonuna kadar Mustafa Akaydın'ı desteklediğimi belirtmek istiyorum" dedi.

Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Taner Pamukçu ise, önümüzdeki yerel seçimlerde partileri değil, adayları destekleme kararı aldıklarını söyledi. Pamukçu, "Son bir ay içinde yerel seçimler yapılacak. Türkiye'ye temiz hırsızlığı, şaibesi olmamış insanları destekleyeceğimize dair söz verdik. Parti olarak herhangi bir partiyi desteklememiz hukuken yasak ama, ülkenin yararına olduğunu düşündüğümüz insanlara destek vermemizde herhangi bir sakınca yoktur" ifadesini kullandı.

Kendisine destek verenlere teşekkür eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ise, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yaptığı dönemde Türban karşıtı söylemlerinden dolayı Akdeniz Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanmadığını ima ederek, "Geçen sene başımdan geçen maceralar malum. Ben siyasette yeniyim. Ama 29 Martta belediye başkanlığına seçildiğimde, ilkeli dürüst, kolay ulaşılabilir bir belediye başkanı kimliğini sergileyeceğim. 2.5 aydır sokaklardayım. Bugün Antalya'da insanların yüzleri asık. Herkes mutsuz, kimsenin yüzü gülmüyor. Antalyalılar bunu hak etmiyor. Dükkanların kepenkleri kapanıyor, iş, aş yok. Biz Antalyalıların yüzünü güldürecek projelerle geliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA İYİOL IP: 88.232.54.xxx Tarih : 23.02.2009 09:10:23

HALKIN İÇİNDE OLURSAN BU HALK SENİ HERYERE GETİRİR  AMA İNSANLARA TEPEDEN BAKARSAN AYNI HALK SENİ SANDIKTA  YERİN DİBİNE GÖMER  ONUN İÇİN HALKIN İÇİNE İNİN  SOSYETEYE NE KADAR DEGER VERİRSEN KÖYLÜ MEMET AGAYADA DEGER VER HERKESİN -1 -  OYU VARDIR   SAYGILAR