1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın’a ‘başöğretmen’ ödülü

AKAYDIN’A ‘BAŞÖĞRETMEN’ ÖDÜLÜ

Eğitim- İş Sendikası Antalya Şubesi, bu yıl ilk kez ‘Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’nü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a verdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde böyle bir ödül almaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Akaydın, “Türkiye’de eğitimde artık farklı bir rota çiziliyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle AKM Perge Salonu’nda anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 24 Kasım Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden 90 yaşındaki Atiye Özalp ve çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan öğretmenler günü etkinliği Eğitim-İş Sendikası’nın tarihçesi ve faaliyetlerini anlatan slayt gösterisi ile devam etti. Daha sonra 1968 yılında Türkiye Öğretmen Sendikası (TÖS) tarafından düzenlenen bir toplantıda Can Yücel’in öğretmenlere okuttuğu ant katılımcılar tarafından hep bir ağızdan seslendirildi.

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş her 24 Kasım’da millet mektepleri başöğretmenleri için bir araya geldiklerini hatırlatarak, eğitimcilerin ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlar yaşadığına dikkat çekti. Antalya İl Genel Meclisi’nin Işıklar’daki Öğretmen Evi’ni 10 yıllığına öğretmenlerin hizmetine tahsis ettiğini açıklayan Daş, bu kararın öğretmenler için mutluluk verici olduğunu söyledi. Cumhuriyetten, Atatürk’ten, ulus devletten, laiklikten taraf olan eğitimcilere her zaman sahip çıktıklarını belirten Daş “Bu nedenle bu yıl ilkini vereceğimiz ‘Eğitim-İş Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı layık gördük. Akaydın’ın Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yaptığı dönemde verdiği Cumhuriyetçi mücadele ve Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü döneminde yaptığı anlamlı hizmetlerden dolayı onur ödülünü veriyoruz” dedi.

AKAYDIN’A ANLAMLI ÖDÜL

Daha sonra Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülünü’ takdim etti. Ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Akaydın, hayatında bugüne kadar aldığı iki özel ödülün kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti. Başkan Akaydın,

“Böylesine anlamlı bir ödül de, Üniversitelerarası Kurul’un şanlı günlerinde emekli öğretmenlerden almıştım. Picasso’nun ‘Guernica’ tablosunu hediye etmişlerdi. Evimin duvarında özenli bir şekilde saklıyorum. Her ikisini de öğretmenlerden aldım. Çok duygulandım” dedi.

CUMHURİYET ÇINARI’NA ÇİÇEK

Daha sonra, Cumhuriyet Çınarı 86 yaşındaki emekli öğretmen Atiye Özalp kısa bir konuşma yaptı. İstanbul’dan gelen Atiye Özalp, Antalya’yı çok sevdiğini kaydederek Atatürk ile ilgili kısa bir anısını anlattı. 1938 yılında bir asker ve birkaç talebe ile Atatürk’ün naşını beklediğini belirten Özalp “ O günleri yaşadığım için ne mutlu bana” diyerek duygulu anlar yaşadı. Başkan Akaydın da Cumhuriyet Çınarı Özalp’e katılımlarından dolayı çiçek sundu.

Konuşmaların ardından Umut Orkestrası grubunun müzik dinletisi katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Başkan Akaydın ve katılımcılar daha sonra ‘Geçmişten günümüze öğretmen hareketi’ adlı fotoğraf sergisini gezerek kokteyle katıldı.

AKAYDIN’A ‘BAŞÖĞRETMEN’ ÖDÜLÜ
AKAYDIN’A ‘BAŞÖĞRETMEN’ ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 12:04:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 12:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?