1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'a su zammı protestosu

Saadet Partisi (SP) Muratpaşa İlçe Teşkilatı, su fiyatlarına yapılan yüzde 10'luk zammı protesto etti. Kışlahan Meydanı'nda grup adına konuşan SP Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Aktaş, seçim propagandalarında Antalya'nın borçlarını ve sorunlarını öne çıkararak iddialı bir seçim dönemi yürüten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı su fiyatlarına yapılan zam konusunda eleştirdi.

Akaydın'dan beklenenin bir an evvel problemlerin üzerine gitmesi ve çözmek için yeni projeler ortaya
koyması olduğunu anlatan Aktaş, şöyle konuştu: "Ancak bu zaman içerisinde sayın Akaydın, gerek TV programlarında gerek yaptığı diğer konuşmalarında bir önceki belediye başkanından kötü bir miras devraldığını tekrarlayıp durdu. Bir anlamda enkaz edebiyatı yaptı. Hemşehrilerimiz bu edebiyatı bir müddet hoşgörü ile karşıladı. Ancak Haziran başından geçerli olmak üzere içme suyuna yapılan yüzde 10'luk zam 'Merak etme hemşehrim Antalya Ankara'dan zengin' gibi süslü ve iddialı laflar üreten sayın Akaydın'ın tılsımını bozmuştur. Seçim öncesinde mega projeleri olduğunu ileri süren sayın Başkan'ın çantasından hiçbir şey olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır."


SUYA YAPILAN ZAM HAKSIZLIKTIR
Yapılan su zammı ile ilgili konuşmasına devam eden Aktaş, şunları söyledi: "Suya yapılan zam her bakımdan haksızlıktır. Yaşanmakta olan büyük krizin ortasında bu zammın yapılması aynı zamanda yoksul yüzbinler için zulümdür." Son 10 yıldan beri uygulanan IMF reçeteli politikalarla iyice fakirleşen halkımızın açlık sınırlarında olduğunu anlatan Aktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Fakir fukaraya kuru ekmeğini suya banmaktan başka çıkar yol bırakılmamıştır."
Basın açıklamasının ardından Aktaş ve partililer su zammını protesto eden broşürleri esnaf ve vatandaşlara dağıttı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?