1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'dan "yatırımlara devam"

Akaydın, hükümetten projelere destek istedi


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, AK Parti adayı Menderes Türel'in yaklaşık 5 puan üzerinde oy alarak kazanan eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Başbakan Tayyip Erdoğan'a zeytin dalı uzattı.

Erdoğan'ı Antalya'ya davet eden Akaydın, "Menderes Türel zamanında 28 kere geldiyse, benim zamanımda 56 kere gelsin. Benim lügatimde çatışma ve sürtüşme yoktur. Kavga etmek üstüne dayalı bir siyaset etme şekli olamaz" dedi.
Akaydın, dün düzenlediği basın toplantısıyla nasıl bir belediye başkanlığı yürüteceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mazbatayı almasının ardından yakasında taşıdığı CHP rozetini çıkaracağını ifade eden Akaydın, toplumun yoksul ve işsiz kesimleri ile yaşlılara yönelik hizmetlere öncelik vereceğini söyledi. Yolsuzluğun en önemli nedeninin yoksulluk olduğunu vurgulayan Akaydın, "Kimseye göndermede bulunmak istemiyorum ama nazım imar planları yapılsa bile sürekli değişmesinin önüne geçmek istiyorum. En önemli titizliğim bu konuda olacaktır" dedi. Her eve bir iş seçim vaadiyle gelen Akaydın, Antalya'yı sağlık ve üniversite kenti haline getirmeyi de hedeflediklerini ifade etti.
Başbakan Erdoğan'ın "Antalya'da anormal bir sonuç yaşandı" açıklamasına da değinen Akaydın, "Ben geçmişimde de çok şaşırttım. Ama o beni hiç şaşırtmadı" şeklinde konuştu. Akaydın, hükümete de "Türel'in projelerine destek oldularsa borçlarına da olsunlar" mesajı gönderdi.
Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Menderes Türel ise 5 yıllık görev süresi boyunca Antalya'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek vicdanen müsterih olduğunu söyledi.

İş çevreleri endişeli
Yerel seçimlerin sürpriz sonuçlarından birinin alındığı Antalya'da Başbakan Erdoğan'ın "Antalya ile ilgili sonuçları çok anormal buluyorum. Demek ki hizmet siyaseti bu noktada geri dönüş sağlamadı" sözleri ise iş dünyasında tedirginliğe neden oldu. Yılda 10 milyon turisti ağırlayan Antalya'nın yatırım ve yeni projelere sürekli olarak ihtiyacı olduğunu belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Budak, Antalya'da gayet demokratik bir ortamda yerel seçimlerin tamamlandığını vurguladı. Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Güngör Pekşen de kente yatırımların devamının şart olduğunu ifade etti. Türel'in Antalya'ya önemli yatırımlar yaptığını kaydeden Pekşen, "Ancak seçmen demek ki bu yatırımları göz önüne almadı veya eksiklikler gördü" diye konuştu.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eroğlu ise Türel yönetimindeki belediyenin 30 bin kişilik stadyum ve kongre merkezi, Antkart ve hafif tramvay gibi önceden yapılan sözleşmeleri bulunduğunu hatırlatarak, yatırımların devamının önemli olduğunu söyledi.


 

Referans
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 23:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail özay IP: 78.187.157.xxx Tarih : 1.04.2009 09:26:57

sayın başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum inşallah antalya daha güzel günler görecek bundan eminiz....