1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'dan Başbakan'a cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine cevap verdi.

Geçtiğimiz sene Üniversitelerarası Kurul Başkanı iken yaptığı bazı faaliyetlerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yüklendiğini savunan Akaydın, "O faaliyetler sonra Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi yargıladığı bir sürece götürdü" dedi. İkinci kez rektör seçilmesi konusuna değinen Akaydın, "Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak ikinci dönemimde çok başarılı bir seçim gerçekleştirdik. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, seçilmeme rağmen atanmadım. Başbakan Erdoğan'da zannediyorum ki bunların acısı var" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Antalya'nın çehresini değiştirdiğini söylemesini haklı bulduğunu kaydeden Akaydın, "Doğrudur, çehre değiştirmiştir. Ancak Antalya'nın çevresini perişan etmiştir. Antalya halkı bunu fark etti ve Antalya halkı bundan dolayı desteğini bana doğru çevirdi.

Rüzgar bu şekilde esiyor. Başbakan Erdoğan da bunu yeni yeni fark ettiği için aleyhimde kampanyalar başlatıyor. Başında hiç sesini çıkarmıyordu ama şu sanda önemli işlerle uğraşması gerekirken özellikle ekonomi, iş ve aş sorunları ama beni hedef haline aldı. Ben bundan keyif alıyorum. Bunlar bir paniğin işaretidir. AK Parti Antalya'da seçimi kaybediyor" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 09:51:12
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 09:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?