22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'dan esnafa ziyaret

BAŞKAN AKAYDIN ESNAFI ZİYARET ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Şarampol Caddesi esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a ziyaretinde CHP İl Başkanı Özer Ülken, Meclis Üyesi Recep Tokgöz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Murat Özdemir eşlik etti Esnafın sıkıntılarının farkında olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, “Antalya caddelerinde esnafın yüzünü güldürecek işler yapıyoruz. İlk olarak Işıklar Caddesi’nden başladık. Yaptığımız düzenleme esnafın büyük beğenisini topluyor. Bu çalışmanın bir benzerini gelecekte Şarampol Caddesi’nde de yapacağız. Sırada Atatürk, İsmetpaşa, Kapalı Yol, Güllük, Cengiz Toytunç var. Ayrıca bu caddelere LED ışıklandırma gelecek. Caddeler ışıl ışıl olacak” dedi.

Cadde esnafı Eyüp Ali Arıbaş, arkadaşları adına yaptığı konuşmada Başkan Akaydın’a Şarampol Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve yaya yolu olması taleplerini iletti. İş yapamadıklarını belirten Arıbaş, “Kapalı yol en çok iş yapan bölge konumunda. Şarampol Caddesi’nin trafiğe kapatılıp, kapalı yol ile birleşmesi bu sorunumuzu çözebilir. Şarampol Caddesi bir İstiklal Caddesi olabilir. Teknik olarak mümkünse, alt yapı izin veriyorsa Şarampol Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını, yayalaştırılmasını istiyoruz” dedi.

Bu önerinin tartışılabileceğini kaydeden Başkan Akaydın ise “Esnafın yarısı kapatılsın diyor, diğer yarısı kapatılmasını istemiyor. Bugünden yarına alınabilecek bir karar değil. Şu anda bunu düşünmüyoruz. Bu tartışmayı esnaf yarattı. Mutlaka uzman görüşü gerek. Uzmanlar bu konuda detaylı bir çalışma yapmalı. Ondan sonra değerlendirilmeli” diye konuştu.

Şarampol Caddesi’nin öncelikli trafik sorununu çözeceklerini anlatan Başkan Akaydın şunları söyledi:

“Buradan raylı sistem geçtiği için yan yollardaki trafik çok kötü. Yapılması gereken tramvayın ortada kalması, yan yollardaki lastikli araç trafiğinin azaltılmasıdır. Bu bölge için uzmanlarımız çalışıyor. Tramvay hattındaki yan yolları kullanan toplu ulaşım araçları için çembersi güzergahlar yaratıyoruz. Fatih Mahallesi’nden Meydan Kavşağı’na kadar, yani güney kuzey istikametinde 12 çembersi hat oluşturuyoruz. Bu sistemle vatandaşımız minibüse binecek, tramvay yoluna gelecek, güney ya da kuzeye tramvayla gidecek. Bunu tek biletle yapacak. Belli saat aralığında tek biletle birden fazla toplu ulaşım aracını kullanabilecek.”

BAŞKAN AKAYDIN ESNAFI ZİYARET ETTİ
BAŞKAN AKAYDIN ESNAFI ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:10:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?