1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'dan muhteşem start

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 5 yıllık projesini, törenle tanıttı.

Prof. Dr. Akaydın, projeleri arasından Güneş Enerjisini ve Antalya'nın üniversiteler şehri olmasını öne çıkardı. Antalya'nın ikliminden istihdam sağlamanın yollarını anlatan Akaydın, "Kışları ılık ve yağışlı geçen hava, Antalya'ya çok büyük istihdam olarak geri dönecek" dedi.

Talya Conventer Center'de yapılan tören için ayrılan salon, katılımcıları almayınca aradaki bölümler açılıp alan genişletildi. Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Feridun Baloğlu, Sait Altun ile Konyaaltı Belediye Başkanı ve CHP başkan Adayı Muhittin Böcek, Muratpaşa Beleriye Başkanı ve Başkan Adayı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkan Adayı Zeki Başaran, Aksu Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Cirit ile Döşemealtı Belediye Başkanı ve başkan adayı Nurettin Tursun'un da katıldığı törene 10. Yıl

Marşı'nın ardından "Yaparsa Hoca Yapar" sloganları ve konfetiler altında giren Mustafa Akaydın, partililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. CHP İl Başkanı Ömer Melli tarafından diğer başkan adaylarını sahneye çağırmasının ardından takımın Teknik Direktörü olarak kürsüye davet ettiği Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın sloganlar sebebiyle bir süre konuşmasına başlayamadı.

"AKLIM VE YÜREĞİMLE GELDİM"
Akdeniz Üniversitesi'nde Rektörlükle tamamladığı uzun yıllar boyunca Antalya için emek verdiğini ve defalarca fikirlerini Antalyalılarla paylaştığını ancak hiç bugünkü kadar heyecanlanmadığını söyleyerek konuşmaya başlayan Akaydın, "Kendime neden diye soruyorum. Aklım, değişim özleminin büyüklüğünden diyor, yüreğim, ülkene, gelecek kuşaklara Antalya'ya ve Antalyalılara duyduğun sevgiden diyor. Sizleri bu iki özlemle kucaklıyorum" dedi.

Şu anda kürsüde olmasının üç sebebini Antalya'nın sorunlarını bilmesi, bu sorunlarını çözebileceğine olan sarsılmaz inancı ve CHP'nin kendisi Büyükşehir belediye Başkanlığına aday göstermiş olması olarak sıralayan Akaydın, "35 yıla yaklaşan meslek hayatım boyunca binlerce hastama şifa dağıtmaya çalıştım.Son bir yıllık sürede Türkiye'mize, Antalya'mıza ve geleceğimizin mimarları olan gençlerimizin kaygılarına, kimi tapusuz arsaların, kimi aşsız sofraların, kimi işsiz kocaların kimi de büyük umutlarla yetiştirdiği iş bulamayan evlatların kaygılarıyla yürekleri daralan kadınlarımıza, kan ağlayan esnafımıza, büyük yatırımlarının karşılığını nasıl alacağını kara kara düşünen turizmcimize, ürününü yok pahasına satmak zorunda kalan tarım ve sanayi üreticilerimize baktığımda umudun ve yaşama sevincinin tükendiğini gördüm" dedi.

Tüm bunlar sebebiyle dostları ve genç öğrencilerinin kendisini siyasete yönlendirmek için sürdürdükleri çabalara ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin "sen de katıl bize" çağrısına kayıtsız kalamadığını söyleyen Akaydın "Bu saydığım sebeplerden dolayı karşınızdayım ve bundan büyük onur duyuyorum" diye konuştu.

Antalya için projelerini 12 madde altında toplayan Prof. Dr. Mustafa Akaydın bunları ekonomik gelişme ve istihdam, yoksulluk ve işsizlikle mücadele, ulaşım, esnaf sorunları çözümleri, bürokrasinin azaltılması ve halkla ilişkiler, uluslararası proje ofisi, kent merkezi yenileme ve dönüşüm, kent turizm konseyi ve stratejik yönetim merkezi, enerji ve su güvenliği programı, tarım üretimi ve pazarlama, sosyal ve kültürel yaşam olarak sıraladı. Akaydın konuşmasının ardından yine partililerin sloganları ve alkışları arasında salondan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 23:55:19
Güncelleme :22 Şubat 2009 Pazar 00:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa KÖK IP: 78.169.100.xxx Tarih : 22.02.2009 11:57:28

   Sayın Mustafa AKAYDIN hocamız Antalya ve Antalya'lıların umudu olmaya devam ediyor.Biz biliyoruz ki Yılmaz Büyükerşen Hocamızda olduğu gibi Akaydın Hocamız ve ekibi tüm bilgi ve becerilerini Antalya için kullanacaklar kendilerini değil kenti düşündükleri için güzel işler yapacaklardır.Bu konuda inancımız sonsuzdur.Yeni yepyeni bir Antalya ve aydınlık günler için Mustafa AKAYDI Saygılar