1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'dan Türel'e şok!


Antalya Büyükşehir Belediyesi müfettişlerince gerçekleştirilen, Belediyenin hesapları, harcamaları ve çeşitli işlemleriyle ilgili iç denetimler sonucunda, 2009’un ilk üç aylık dönemine ilişkin ‘ihale işlemleri ile temsil ve ağırlama harcamalarında usulsüzlük bulunduğu’ yönünde tespitler yapıldı.

Müfettiş tespitlerinin bildirilmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığınca, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de bulunduğu 19 kişi hakkında, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamalarıyla, Antalya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Konu yargıya intikal etti. Açıklama ve yorum yapmayacağım” dedi.

Türel: Mutlu oldum

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hakkındaki suç duyurusu haberlerinin ardından, “Mutlu oldum” başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Akaydın’ın, göreve gelişinde düzenlediği ilk basın toplantısında, bir soru üzerine, “Türel döneminde yolsuzluk yoktur. Usulsüzlük vardır. Bunlarla ilgili yargıya gitmeyeceğiz” dediğini hatırlatan Türel, bu konuşmaların kayıtlarının medya mensupları ile kendisinde mevcut olduğunu ifade etti.

 Türel, şöyle dedi: “Yolsuzluk dedikodularının ayyuka çıkması üzerine Akaydın yönetimi, alışık olduğumuz ’geçmiş ile kamuoyunu meşgul edip bugünü unutturma’ stratejisini ortaya koymuş, suç duyurusunu, kendi çalışma arkadaşlarının marifeti ile basına sızdırmıştır. Yüce yargının kararı herkesin üstündedir. Bu konuda varsa bir usulsüzlük veya yolsuzluk, gereken desteği vermeye hazırım. 5 sene boyunca şerefimle yürüttüğüm belediye başkanlığı görevini, bir ihbar ile gölgelemeye çalışanlara verebilecek cevabım; zaman herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır.”

 

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 09:56:30
Güncelleme :12 Temmuz 2009 Pazar 10:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?