1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akaydın'dan Türel'e ziyaret

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel'i makamında ziyaret etti.

29 Mart için yarışan iki adayın dostluk gösterisi, siyasette özlenen tablo’ olarak görüldü. Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü ve CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kalabalık bir partili grubuyla bugün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne geldi.

CHP Antalya Milletvekili Tayfun Süner'in de eşlik ettiği Akaydın'ı mevcut başkan ve yerel seçimler için tekrar aday gösterilen Menderes Türel kapıda karşıladı. İki adayın ilk buluşması, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

KARŞILIKLI ESPRİLER

Daha sonra makama alınan gazetecilere ziyaretle ilgili açıklama yapan CHP'li Akaydın,“Ben başkanımızın oyunu istemeye geldim, o da benim oyumu istedi. Karşılıklı oy istedik” dedi. Ziyareti esprili biçimde değerlendiren Türel ise, “Biz sizin 30 Mart'ta belediyeye gelmeyi planladığınızı düşüyorduk, ama biraz erken oldu” dedi. Akaydın, Türel'in esprisine, “Biraz belediyeyi öğreneyim, personelin elini sıkayım diye erken geldim” karşılığını verdi.

Akaydın'ın ziyareti nedeniyle çok mutlu olduğunu da dile getiren Türel, “Akaydın hocanın göstermiş olduğu siyasi nezaket, Türk siyasetinin özlediği bir tablodur. Zaten Sayın Akaydın'la aramızda yakın bir dostluk var. Kendileri seçim büromuzu da ziyaret etmişler. Biz de kendilerinin seçim bürosuna giderek iadei ziyaret yapacağız” dedi.


BAŞKANDAN OYUNU İSTEDİ

Gerçekleştirilen ziyaretin yerel seçimlerin nezaket ortamında geçeceğini gösterdiğini kaydeden Türel şunları söyledi: “Antalya'da yerel seçimler nezaket ortamında gececek ve projeler yarışacak. Hocam benden espri ile karışık oyumu istedi, ben de kendisinden oyunu rica ettim. Bu siyaset etiği açısından son derece şık bir davranış. Tabii herkesin oyu kendine.”

‘İŞTE ÖZLENEN TABLO BU’

Seçimlerin siyasi etik içinde geçmesi gerektiğini vurgulayan Akaydın ise, şöyle konuştu: “Sayın Türel, kentin en önemli liderlerinden birisidir. Çünkü vatandaş tarafından seçilerek gelmiştir. 5 yıldır da Antalya'ya çeşitli hizmetleri olmuştur. Ben bunlardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Tabii ki siyaset bir yarıştır. Bu yarışın siyasi etik içinde olmasını temenni ediyorum. Şu anki siyasi ortam, ülkemizin çok özlediği bir tablodur. Eleştirilerimiz tabii ki olacaktır. Fakat bu eleştiriler siyasi etik ve kibarlık çerçevesinde yapılacaktır.” İki aday daha sonra el sıkışarak objektiflere poz verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?