22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Akdeniz Eğitim Fuarı 2008' açıldı

"1. Akdeniz Eğitim Fuarı 2008", Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Akdeniz Eğitim Fuarı 2008'in açılışında konuşan DEHA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aykut, turizm ve tarım merkezi konumunda olan Antalya'nın eğitim merkezi olması yolunda bu tür çalışmaların önemli bir adım olacağına işaret etti.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Eğitim fuarını geleneksel olarak önümüzdeki yıllarda da genişleterek devam ettireceklerini belirten Abdullah Aykut, fuara katılan tüm kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise konuşmasında eğitim fuarının Antalya'da ilk kez düzenlendiğini ifade ederek, "847 okulda 14 bin öğretmenin görev yaptığı Antalya'da yaklaşık 350 bin öğrenci eğitim görmektedir. Antalya eğitim yatırımları anlamında son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Okullaşma oranında ülke ortalamasının üzerinde bir orana sahip olan Antalya'da okullardaki internet kullanımı üst seviyelerdedir" diye konuştu.

Eğitim fuarlarını önemsediklerini ve bu tür organizasyonlara destek verdiklerini dile getiren Gülay, "Antalya'da ilk defa açılan fuar, Antalya'daki eğitim kalitesine de katkıda bulunacaktır. Fuar süresince üniversite sınavları ve sınav stresi ile ilgili 12 ayrı seminer düzenlenecek. Bu seminerlerin öğrencilerimiz açısından çok faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, yerel yönetimler olarak eğitim çalışmalarına imkan ve bütçeleri ölçüsünde her zaman destek sağladıklarını dile getirerek, Antalya'da ilki gerçekleştirilen eğitim fuarının eğitime önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise açılış öncesi yaptığı konuşmada, Antalya'da eğitim hizmetleri ve kalitesinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, bu tür organizasyonların yararlı olacağına işaret etti.

Konuşmalarının ardından eğitim fuarının açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ve DEHA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aykut tarafından kesildi. Açılışın ardından davetliler ve öğrenciler fuar alanındaki standları gezdi.

Yurt içi ve yurt dışından 72 eğitim kurumunun katıldığı fuar, 1 Haziran 2008 tarihine kadar açık kalacak. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda eğitim kurumu, eğitimci ve her yaştan öğrencileri bir araya getiren "Akdeniz Eğitim Fuarı 2008" doğru ve kaliteli eğitimi bulmaya çalışan öğrenci ve velilere, yurtiçi ve yurt dışındaki bir çok eğitim olanaklarını inceleme imkanı sağlamayı amaçlıyor.

Fuara katılan kurumlar 4 gün boyunca düzenleyecekleri seminer ve sahne etkinlikleri ile öğrencilere eğitim konusunda bilgiler sunacaklar.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?