7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Akdeniz foku falezlerde görüntülendi

Antalya Akdeniz Üniversitesi su altı sporları kulübü üyeleri Antalya sahillerinde uzun süredir görülmeyen Akdeniz fokunu görüntülemeyi başardı.

Aynı fokun sürekli falezlere yaklaştığını söyleyen su altı sporları eğitmeni Nihat Gürer, "Antalya sahillerini bir fokun bu kadar yaklaştığını görmemiştim" dedi.


Akdeniz Üniversitesi su altı sporları kulübü üyeleri dalışları eğitim dalışları sırasında falezlere yakın bir bölgede Akdeniz fokunu görüntülemeyi başardı.

İnsanlara yakınlığı ile dikkat çeken fokun falezlere yakın oteller tarafından konulan balık kafeslerine geldiği tahmin ediliyor.

Antalya sahillerine bu kadar yaklaşan bir foku ilk defa gördüğünü söyleyen su altı sporları eğitmeni Nihat Gürer, "Foku genelde sabahları görüyoruz. Biz denize dalınca o da yanımıza geliyor. Bizden hiç korkmuyor. Bizim ona yakın davranmamız nedeniyle yanımızdan hiç ayrılmıyor. Ancak fokların bu derece sahile yaklaşması onlar için tehlike arz ediyor. Özellikle balık avlamak için denize zıpkınla dalan avcılar onları avlayabilir. Ya da onlardan korkan insanlar foklara zarar verebilir. Uzun süredir Antalya sahillerinde Akdeniz fokları görüntülenemiyordu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 17:54:31
Güncelleme :11 Temmuz 2007 Çarşamba 19:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?