21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi davasında tahliye

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavganın 4'üncü duruşması yapıldı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 saat süren duruşmada 5 tutuklu sanıktan 4'ü tahliye edildi.

Akdeniz Üniversitesi olaylarına karışan ve tutuklanan Ömer Ulusoy, Tahir K., Ahmet B., Çağrı B., İsmail A.T. sabah saatlerinde Antalya Adliyesi'ne geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 3 saat süren duruşmada tutuklu sanıklardan Ömer Ulusoy'un tutukluluk haline karar verildi. Öğrenciler Tahir K., Ahmet B., Çağrı B., İsmail A.T. tahliye edildi.

Tanıkların ifadesini alan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fikri Durmaz, tutuklu olan Tahir K., Çağrı B., Ahmet B. İsmail A.T.'nin tahliyesine karar verdi. Kampus içinde silahını ateşlerken görüntülenen Ömer Ulusoy'un ise tutukluluk halinin devamı kararı alındı.

Mahkemeye siyah takım elbise giyerek gelen ve kasten adam öldürmek için ateş etmediğini ifade eden Ömer Ulusoy, şöyle konuştu: "Silah kullanmak zorundaydım. İçeri girer girmez karşımızda yaklaşık 80 kişilik grup vardı. Karşımdakiler ellerinde taş, sopa ve zincirle üzerimize geldiği için kaçmaya başladık. Bu sırada kaçarken silahımla ateş ettim. Benim 9 el ateş ettiğim belirlenmiş. Karşımdaki grup ile aramda 15-20 metre mesafe var. Eğer öldürmek için ateş etseydim bu mesafede en az 9 kişi ölür ya da yaralanırdı. Kasten adam öldürme suçunu kabul etmiyorum. Bu yüzden tahliyemi talep ediyorum."

Tanık ve sanıkların ifadesinin ardından alınan karar sonrası mahkeme heyeti bir sonraki duruşma tarihini 24 Ekim olarak açıkladı. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından adliye çıkışında tahliye edilen tutuklu yakınları sevinç gösterilerinde bulundu. Slogan atan grup polis eşliğinde adliye binası dışına çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Batuhan ÖZTÜRKMEN IP: 88.254.168.xxx Tarih : 27.09.2008 13:39:39

NE VARSA YİNE ÜLKÜCÜ GENCLERIMIZDE VAR BAYRAKLARINA SAYGISIZLIK YAPAN PKK SEMPATİZANLARINA GÖZ YUMMADI.