22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi'nde derslik krizi

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, derslik bulamadıkları için çalışmalarını spor salonunda yaptıklarını belirttiler.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, boş derslik bulamadıkları için fakültenin spor salonunda ders işliyor. Üniversite kampüsü içerisinde yer alan fakülte binasının inşaatının 4 yılı aşkın bir süredir tamamlanamadığı ileri sürülüyor. Öğrenciler, kış aylarında olmaları nedeniyle spor salonunun çok soğuk olduğunu belirterek, zor şartlar altında ders işlediklerini ifade ediyorlar. Öğrenciler, tepkilerini dile getirdikleri zaman ise idarecilerden düşük not almakla tehdit edildiklerini iddia ettiler. Diğer üniversitelerde, güzel sanatlar fakültelerinde atölye sistemi oluşturulduğuna değinen öğrenciler, "9 Eylül gibi Akdeniz Üniversitesi’nin de yarıştığı diğer üniversitelerde atölye sistemi uygulanıyor. Bu okulu tercih ederken böyle bir çalışma ortamıyla karşılaşacağımızı aklımızın ucundan bile geçirmiyordu. Burayı görünce hayal kırıklığına uğradık. Bizler geleceğin sanatçıları olacağız ama çok eksik yetişiyoruz. Bu altyapıyla iyi bir duruma gelebilmemiz çok zor. Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Resim malzemelerimizi bile kendimiz almak zorunda kalıyoruz. Üniversitenin malzeme yardımı yapması gerekirken, bunu bile sağlamıyor" dediler.

Fakülte yönetiminin kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren öğrenciler, idare ile yapılan toplantılarda pek çok kez sıkıntılarını anlatmaya çalıştıklarını ancak hiçbir yetkilinin şikayetlerine kulak vermediğini öne sürdüler. İlk şikayetlerini 1. sınıftayken yaptıklarını belirten öğrenciler, şimdi 4. sınıfta olduklarını fakat değişen hiçbir şey olmadığını savundular. Halen Güzel Sanatlar Fakülte binasının inşaatının tamamlanamadığını kaydeden öğrenciler, "Fakültede tam bir yönetim boşluğu yaşanıyor. İdarecilerin söyledikleri dışında bir şey yapamıyoruz" diye konuştular.

antalya
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 08:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?