22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim başladı

Akdeniz Üniversitesi 2008-2009 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Törende Aktütün Jandarma sınır karakolunda şehit olan askerler anıldı.

Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ercan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye'nin topraklarına göz dikenlerin her zaman olacağını belirtti.
Ulu önder Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği cumhuriyeti yaşatmak için tüm fedakarlıkları yapacaklarını belirten Kurtcephe, “''Şairin dediği gibi toprak, uğrunda ölünüyorsa vatan haline gelir. Çok üzüntülüyüz, birkaç gün önce bu toprakları bizim için edebi vatan haline getirmek gayesiyle kutsi görevlerini yaparken menfur bir saldırıyla bu vatan için canlarını veren 15 şehidimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Türkiye çok çetin bir coğrafyada bulunuyor. Bu coğrafya hem çetin, hem güzel. Her zaman bu topraklar üzerine göz dikenler olacaktır ama biz bu toprakların kıymetini bilen Atatürk'ün bize ebediyen emanet bıraktığı cumhuriyeti, temel değerleri olan demokratik ve laikliğin direkleri üzerinde yaşatmak için tüm fedakarlığı yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Üniversitelerin insan eğitmek, bilim üretmek ve bu sayede toplumun önünü açmak gibi tarihi bir misyona sahip olduğunu bildiren Rektör Kurtcephe, 27 yaşından gün alan AÜ'nün çeyrek yüzyılı geçirmiş modern eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Törende konuşan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise Hakkari’de 15 askerin şehit düşmesinin ardından 68 milyon insanın tek yumruk olduğunu ve Artvin'den İzmir'e, Mersin'den İstanbul'a, Kırıkkale'den Antalya'ya kadar uzanan her yerde Türkiye'nin ayağa kalktığını, terörü bir kez daha lanetlediğini belirtti.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ercan, ''Atatürk Felsefesi Nerede?'' konulu ilk dersi verdi.
Norveç'te, ''Her sorunun mutlaka bir çözümü vardır bir de Atatürk gibi düşün'' diye bir söz olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ercan, Türkiye'de ise ''Tarlada karga kovalardı edebiyatının ötesinde Atatürk'ün birçok yönünün çocuklara anlatılmadığını'' ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?