22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi’ne ODTÜ’den ödül

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE ODTÜ’DEN ÖDÜL

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Erkuş, ‘Yerel ve Küresel Ağların Turizm Firmaları ve Kümelerindeki Rolü: Antalya Örneği’ adlı doktora tezi çalışması ile ‘ODTÜ 2008–2009 Yılın En İyi Doktora Tezi Ödülü’ne layık görüldü.

Yrd. Doç. Dr. Erkuş, tez konularının Türkiye’nin temel bilimde araştırma gücünü arttırmak amacıyla her yıl verilen ‘ODTÜ Yılın Doktora Tezi Ödülü’nü, turizm kalkınmasında turizm firmaları ve kümelerindeki yerel ve küresel ağların, kurumsallaşma ve kurumsal derinliğin rolü araştırılması ile aldı.

Tezinde, son dönemdeki kalkınma yazını özellikle farklı ölçeklerdeki ağların, kurumsallaşmaların ve kümelenmelerin bölgelerin; kalkınmasındaki önemini vurgulayan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Erkuş araştırmasında, yerel ağların yanında özellikle küresel ağların, kurumsal yapılanmaların ve kümelenmenin rolünü turizm örneğinde açıklamaya çalıştığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hilal Erkuş’un araştırmasında turizm firmaları, örgütleri ve kümelerinde yerel ve küresel ağların çeşitleri ve yoğunluğu, örgütsel yapının gelişimi, turizm firmaları ve örgütleri arasındaki ilişkinin seviyesi, kalkınma modelleri, ağ, kurumsallaşma ve kümelenme çalışmaları teorik çerçevesi ışığında değerlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 10:31:00
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 11:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?