22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi’ne ödül

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NE ‘EN İYİ VİDEO BİLDİRİSİ’ ÖDÜLÜ

Akdeniz Üniversitesi’nde rahim ağzı ameliyatlarının kapalı yöntemle yapılması ödül getirdi. Uyguladıkları yöntemi jinekoloji kongresinde katılımcılarla paylaşan Akdeniz Üniversitesi’nin hekimlerinin videolu sunumu en iyi bildiri ödülünü aldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayup Şimşek ve Uzman Dr. Murat Özekinci, ‘Laparaskopik Tip 3 Radikal Histerektomi de yapılan Rezeksiyon (Çıkarma) Yeterli midir?’ başlıklı bildirileri ile ‘En İyi Video Bildirisi Ödülü’nü aldı. Bursa’da düzenlenen 3’üncü Jinekolojik Endoskopi Sempozyum ve Çalıştayı’nda ödüllerini alan Prof. Dr. Tayup Şimşek ve Uzman Dr. Murat Özekinci, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin gururu oldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayup Şimşek, bildiride rahim ağzı kanserinin ileri düzeydeki ameliyatlarının açık ameliyat gibi kapalı ameliyat ile de mümkün olduğunu gösteren bir sunum yaptıklarını kaydetti. Prof. Dr. Şimşek, yaklaşık 12 dakika süren sunumda açık ameliyat gibi kapalı yöntemle de yeterli dokunun çıkarılabileceğini katılımcılara aktardığını ifade etti.

Dünyada sadece gelişmiş ülkelerde uygulanan kapalı yöntemle (laparoskopik) yapılan rahim ağzı kanser ameliyatlarının birçok avantajı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şimşek, kapalı ya da açık ameliyat tercih edilmesinin hastalığın durumuna göre belirlendiğini vurguladı. Prof.Dr. Şimşek, “Kapalı ameliyatta da açık ameliyat gibi yeterli kanser dokusu çıkarmak mümkün. Bu ameliyat tipinde kişi daha az ağrı duyuyor. Bunun yanı sıra daha az yapılan kesi nedeniyle enfeksiyon riski daha az düzeyde. Ameliyat sonrası dönemi kişi daha kolay atlatabilirken ek tedavi alması da daha erken.” diye konuştu.

Prof. Dr. Şimşek, hazırladıkları yaklaşık 12 dakikalık video sunumu ile sempozyumdaki katılımcılara kapalı yöntemi anlattıklarını ve bununla da birincilik ödülü aldıklarını söyledi. Uzman Dr. Murat Özekinci ise kadın doğum kanser ameliyatlarında kapalı yöntemin Türkiye’de sadece birkaç yerde yapılabildiğini ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin bu nedenle dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmesinin önemine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 10:13:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 10:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?