7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Akdeniz'de deniz keyfi

Türkiye’nin birçok yöresinde kış koşulları hüküm sürerken, lodos ve yağmurun ardından yüzünü tekrar gösteren güneş, Antalya’nın Demre ilçesindeki Kekova koyunda tekne turuna çıkan turistlere deniz keyfi yaşatıyor.

Antalya civarında tatil yapan ve Demre’ye günübirlik turlarla giden yerli ve yabancı turistler, Çayağzı Limanı’ndan Kekova’ya yat turuna çıktılar. Güneşli ve yazı aratmayan ılık havada Batık Kent, Simena Antik Kenti’ni teknelerle gezen turistler, teknelerin güvertesine çıkarak güneşlendiler.

Kekova’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ölümsüzleştirmek için görüntü ve fotoğraf çeken turistler, yüzme molasında, 25 dereceye yaklaşan sıcaklıkta, Akdeniz’in serinlemeye başlayan sularında, denizin keyfini çıkarttılar.
Akdeniz’in mavi sularında kulaç atan turistlerden Paola Plantier, Fransa’da yaşadığını ve bankada çalıştığını belirterek, "Bir haftadır Türkiye’deyim. Tatilimin bir gününü Kekova turuna ayırdım. Hava ve deniz çok güzel. Burası bir cennet gibi. Bol bol yüzdüm. Su çok güzeldi.Sonbaharda denizde yüzebildiğim için çok mutluyum" dedi.
Fransız turist Gregory Courtas ise su sıcaklığının 23 derece civarında olduğunu öğrenince, denize atlamaktan hiç çekinmediğine değinerek, "Bu mevsimde denize girebilmek harika bir duygu" diye konuştu.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 12:59:52
Güncelleme :12 Kasım 2007 Pazartesi 13:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?