16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

AKMEK kursiyerleri sergi açtı

AKMEK’DEN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ

Antalya Mesleki Eğitim Kursları’nın (AKMEK) kadın kursiyerleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde el emeği, göz nuru ürünlerini sergiledi.

AKMEK’in Sakarya Parkı içerisindeki kurs merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Lütfullah Uğur Pekcan, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, mahalle muhtarları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

AKMEK Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisinin ardından bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, meslek edindirme kurslarının bir merkezin kalkınmasının ana dinamiklerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Tütüncü, 5 ayrı noktada açtıkları AKMEK kurslarında 3 bine yakın kişiye hizmet verdiklerini ifade ederek, “Kursiyerlerimizin yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. AKMEK, hem meslek hem de sanat edindirme kursu olarak, yani hem kaliteli iş gücü üretmede hem de vatandaşlarımızın sanatsal yönlerini geliştirmede önemli bir etkiye sahip. Meslek edindirme kurslarımız, Antalya’da, Kepez’de çok önemli bir hizmeti gerçekleştiriyor.” diye konuştu.

Başkan Tütüncü, Sakarya Parkı içerisindeki AKMEK kurs merkezini ve çevresini kültür parkı haline getirmek istediklerini belirterek, Yeni Emek Mahallesi’nde çok yakın bir zamanda temelini atacakları kültür merkezi ile de AKMEK’te öğrenilen sanatların icra edileceği, fiziksel bir mekana sahip olacaklarını sözlerine ekledi.

AKMEK’DEN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:10:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?