1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP aba altından sopa gösteriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Adalet Bakanı Şahin'in Varsak'taki söylemlerini eleştirdi. Melli; "Seçmene aba altından sopa gösteriliyor. Oy için seçmenimiz tehdit ediliyor. Bu adaletsizliktir ve Adalet Bakanı sıfatına ters bir durumdur" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in söz konusu etkinlikte seçmene "Unutmayın ki hükümetimiz 29 Mart'tan sonra da görevinin başında.

Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler, her projelerini Ankara'dan geçiremiyor. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çok çözülür" söyleminde bulunmuş olduğunu belirten CHP İl Başkanı Ömer Melli, "Bu resmen tehdittir. Bu resmen seçmenin oyuna ipotek koymaktır. Bu resmen aba altından sopa göstermektir. Herkesten daha çok adil olması gereken Adalet Bakanı sıfatıyla söylemleri ters bir durumdur" dedi.

Söylemi "Talihsiz" bulduklarınıve kınadıklarını belirten Melli, söylemdeki iddiaların da asılsız olduğunu ifade etti. Melli şunları söyledi: " Yerel seçimler sonrası iktidarı kaybetme telaşı içine düşen AKP hükümeti işi artık tehdit noktasına getirmiştir. Tehditle oy toplama çabası kimseye fayda getirmeyecek. Antalya halkı çok iyi biliyor ki, partisi iktidar partisi olmasına rağmen 5 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi, halka zulümden başka bir şey sunmamıştır. Oysa Muratpaşa'ya bakın, Konyaaltı'na bakın, hükümetten hiçbir destek almadan, halkın her türlü sorununa çözüm üretmiştir. Muhalefette olmalarına rağmen halkın takdirini kazanan çalışmalara imza atmışlardır. Tüm bunları yaparken de tek kuruş borçlanmamıştır. Bakan'ın tavrı, AKP hükümetinin seçim sonrası iktidarını kaybetme korkusunun ifadesidir"

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 18:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?