1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP gitti, heykeller geri geldi

Uluslararası arenada Antalya'nın adı ile bütünleşen Altın Portakal Film Festivali'nin sembolü Altın Portakal Heykeli, yeniden şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmeye başlandı. Temizlenerek altın rengine boyanan yüz Venüs heykeli, Antalya'da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu 46 noktaya konuluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 10-17 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali için çalışmalar son sürat devam ediyor. Uluslararası arenada Antalya'nın adı ile bütünleşen Altın Portakal Film Festivali'nin sembolü Altın Portakal Heykeli geri dönüyor. 2005 yılanda eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde kaldırılan Venüs heykeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından

yeniden şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmeye başlandı. Boyanıp son rötuşları yapılan yüz adet Altın Portakal heykeli, kentin 46 noktasına yerleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve AKSAV Genel Koordinatörü Göksel Kumsal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Altın Portakal Film Festivali'nin Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olduğunu belirterek, "10-17 Ekim arasındaki sinema şölenine bu yıl Altın Portakal heykelciğimiz de eşlik edecek. Venüs heykelinden esinlenerek 1964 yılında hazırlanan heykelciğimize geri dönüldü. Antalyalılar ve sanatseverler kentimizde 46 noktada Venüs heykeli görecek. 2005 yılından bu yana Antalya sokak ve

caddelerinde yer almayan Venüs heykeline, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın'a gelen talepler sonucunda geri dönüldü. Heykellerin konulmasıyla birlikte Antalyalılardan olumlu tepkiler aldık. Aldığımız olumlu eleştiriler bizi mutlu ediyor. Bu yıldan itibaren tekrar sanatçılarımız Altın Portakal heykelini 2005 yılından önceki şekliyle alacaklar" dedi.

2005 yılına kadar Venüs şeklinde verilen Altın Portakal heykeli, Menderes Türel'in belediye başkanı seçilmesiyle 4 yıl boyunca peri heykeli şeklinde verilmişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?