22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP İlçe Başkanı Topçu’dan çağrı

AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI TOPÇU’DAN ÇAĞRI

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referandum için askıya çıkan seçmen listeleriyle ilgili vatandaşlara çağrıda bulundu.

Seçimlerde oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirten AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, “Seçimler demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsurudur. Doğru ve isabetli seçimlerin yapılabilmesi için öncelikle her vatandaşımızın seçmen olması ve bu seçmenliği sandık seçmen listelerinde kayıtlı hale getirmesi gerekiyor” dedi. Referandum için seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlatan Topcu, “Bu çerçevede vatandaşlarımızın kayıtlı olup olmadıklarını, 9 Haziran tarihi itibariyle muhtarlık askı bölgesinde askıya çıkan seçmen listelerinden kontrol etmelerini istiyoruz. Ya da Yüksek Seçim Kurulu’nun www.ysk.gov.tr adlı web adresinden kontrol edebilirler. 22 Haziran günü saat 17.00’a kadar askıda olacak seçmen listelerine kayıtlı olmayanların ise, gerekli işlemleri yaptırmak için ikametini belgeleyen, adına kayıtlı herhangi bir fatura vb. belge ile ilgili Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor” diye konuştu.

Millet iradesinin seçimlerde sandığa yansıdığını ifade eden Topcu, “Seçimlerde sandıktan çıkan sonuç, milletimizin iradesinin bir tezahürüdür. 30 yıldır darbe anayasasından şikayet ediyorduk. AK Parti olarak milletimizin şikayetini dikkate alıp, gerekli değişikliklerin yapılması için çalışma başlattık. Ancak, dün darbe anayasasından şikayet edenler, bugün sırf ‘AK Parti yaptı’ diye darba anayasasının savunuculuğunu üstlendiler. Oysa millet, vatandaş, bu anayasanın değişmesini istiyor. Milletin seçtiği vekilleri Meclisteki oylamalara göndermeyenler, muhalefet yapmış olmak için ‘Hayır’ dedirtenlere en iyi cevabı, darbeden 30 yıl sonra milletin kendisi verecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 15:38:00
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 17:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?