1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP kazanırsa oruç tutacak

Antalya'da yerel bir gazetenin köşe yazarı Aynur Eryılmaz, AK Parti'nin Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ni kazanması halinde mutluluktan 30 gün oruç tutacağını söyledi.

Antalya'nın yerel gazetelerinden Yenigün'ün köşe yazarı Aynur Eryılmaz, 25 Şubat'ta yazdığı köşesinde 29 Mart yerel seçimlerine değindi.

Özellikle Diyarbakır Bölgesi'ndeki AK Parti - Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) çekişmesinden bahseden Eryılmaz, 30 Mart sabahı için ise ilginç de bir söz verdi. İlk olarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in tutumunu eleştiren Eryılmaz, "Belediye Başkanlığı döneminde zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeyi marifet sanan bir insansın.

Lakin bu açıklamaların ortamı germekten, kaos üretmekten ileri gitmiyorsun. Bir bakıyorum hükümete meydan okuyorsun, bir bakıyorum Başbakan'a, devletin bakanlarına çıkışıyorsun. Bu gücü nereden aldığını bilmiyorum. Kürt halkının dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenlerin 20 yıldır verilen mücadele sonucu kabul ettiklerini söylüyorsun" dedi.

Köşesinden Diyarbakır halkına seslenen Eryılmaz, sandığa giderken çocukların geleceğini düşünmelerini istiyor. Aydınlık ve sosyal belediyecilik anlayışı ile Diyarbakır kentinin doğunun Paris'i gibi olacağını belirten Eryılmaz, "Ben de buradan haysiyet ve onur sözü veriyorum. Eğer AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlığını Kutbettin Arzu kazanırsa otuz gün Allah rızası için oruç tutacağım. Neden derseniz, Kutbettin Arzu başkanımın çalışmalarıyla bölgenin kalkınması ve gerekli barışın ve kardeşliğin tesis edileceğine olan inancımdan" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:40:28
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 13:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?