21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

AKP Manavgat'ta seçim startı verildi

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, AK Parti'de 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimleri için aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu.

İlçe Başkanı Nejat Tığlı, Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliği için aday adaylığı başvurularının 10 Kasım itibariyle başladığını, aday adaylığı için parti üyesi olma şartının aranmadığını belirtti. Nejat Tığlı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi

“Bilindiği gibi 29 Mart 2009 tarihinde mahalli idareler genel seçimleri yapılacaktır. Biz teşkilat olarak bu yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımıza hızla devam etmekteyiz. Son olarak merkez, belde ve köylerimizde bulunan 397 adet sandığa 1 sandık kurulu üyesi olmak üzere 3 ana kadememizden, 3 kadın kollarımızdan, 3 gençlik kollarımızdan 10'ar tane arkadaşımızı görevlendirdik. Önümüzdeki süreçte bu arkadaşlarımızın konuyla ilgili eğitim çalışmalarını yapacağız. Ak Partinin 2004 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 41,67 oy alması ve son yapılan kamuoyu araştırmalarında bu oranın yüzde 60'ların üzerine çıkacağı gerçeğiyle Manavgat ve beldelerimiz de partimizden aday adayı olmak isteyen arkadaşlar tarafından bize bir çok soru yöneltilmektedir.”

Belediye başkanlıkları ve il genel meclisi aday adaylığı başvurularının 10 Kasım tarihi itibarıyla başladığını belirten Tığlı, “İlçe ve belde başkan aday başvuruları il veya ilçe başkanlıklarına, ilçe belediye meclis üyesi aday başvuruları ilçe başkanlığımıza, belde belediye meclisi başvuruları ilçe veya belde başkanlıklarına, il genel meclisi üyesi aday başvuruları ilçe başkanlığına yapılacaktır” dedi.

Mahalli idareler seçimlerinde adaylık başvurusunda bulunacak adayların adaylık için gerekli yasal şart ve nitelikleri taşıması gerektiğini belirten Tığlı, “Adaylık başvurusunda bulunacak kimsenin partimiz üyesi olması zorunlu değildir. İlçe, belde başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz adaylık başvurusunda bulunamayacaklardır. Aday olmak isteyenler başkanlığımızdan alacakları taahhütname ve aday adayı formunu doldurup müracaatlarını yapacaklar, biz de kendilerine alındı belgesini vererek işlemi tamamlayacağız” diye konuştu.
Tığlı, 2009 mahalli idareler genel seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?