22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AKP ve CHP'nin bilboard kavgası

CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'kamu malına zarar vermek' ve 'ilan-reklam tabelalarının yönetmelik dışı olduğu' konularında iki ayrı suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dün gece Aydın Kanza Parkı'ndaki CHP'li Muratpaşa Belediyesi'ne ait reklam ve ilan tabelalarını kaldırmaya çalışmasına Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek tepki gösterdi.

Tabelaların kaldırılmaya çalışıldığı Aydın Kanza Parkı içinde basın toplantısı düzenleyen Süleyman Evcilmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önce Konyaaltı daha sonra da Muratpaşa belediyelerindeki hizmet tabelalarının gece yarısı operasyonu ile kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. Tabelaların ticari faaliyet gözetmeyen sadece tanıtım ve hizmete yönelik olduğunu anlatan Evcilmen, şunları söyledi:

"2004 yılında bir yönetmelik çıktı. Bu yönetmeliğin 22. maddesinde her türlü ilan ve reklam yetkisinin büyükşehir belediyesine ait olduğu söylenmiştir. Biz bu kararı mahkemeye taşıdık. İdare mahkemesi çok net bir karar verdi. Bu kararda özetle 'Büyükşehir belediyesinin cadde, bulvar, meydan ve ana yollar dışındaki tüm yetkileri ilk kademe belediyelerinde olduğu tartışılmazdır' diyor. Buna göre gerek Konyaaltı gerek Muratpaşa gerek diğer ilçe belediyelerinin kendisine ait alanlarda hizmetlere dönük reklam tabelalarının kullanılma yetkisi belediyelerin kendi tasarrufundadır. Parklarımız içindeki spor komplekslerimiz içindeki tabelaları gece yarısı kesmeye başlayan anlayışın ne tür bir anlayış olduğunu size tarif etmeme gerek yok."

Belediyelerin hizmetlerine yönelik tabelaları kesme yetkisinin bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verildiğini iddia eden Evcilmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bir padişahlık anlayışıdır. Ben yaptım oldu anlayışıdır. Biz, büyükşehir belediyesinin bu uygulamasına yönelik suç duyurusunda bulunduk. Birincisi 'kamu malına zarar vermek', diğeri 'ilan ve reklam tabelalarının yönetmelik dışı olduğudur."
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise tabelalarda tanıtım ve hizmetlere yönelik ilanların bulunduğunu söyledi. Büyükşehir belediyesi ekiplerinin tabelaları kaldırmaya yönelik uygulamasını eleştiren Başkan Böcek, "Böyle gece yarısı operasyonu yapacağınıza, yönetmelik dışı astığınız tabelaları kaldırın. Biz bunların takipçisi olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 21:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?