21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

AKP'de temayül yoklaması

AK Parti'de yola devam edilecek başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Parti teşkilatı, çalışmaları, halkla ve teşkilatla ilişkileri bakımından başkanlar karne verdi.

AK Parti'den yeniden belediye başkanı olmak isteyen mevcut belediye başkanları için Antalya Cam Piramit'te temayül yoklaması yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve 6 ilçe belediye başkanı hakkında yapılan temayül yoklamasında AK Parti teşkilatı, başkanların karnesini çıkardı.

AK Parti'nin temayül yoklamasında, il yönetim kurulu asil üyeleri, kadın ve gençlik kolları il yönetim kurulu asil üyeleri, büyükşehir belediyesine oy kullanan ilçelerin ilçe yönetim kurulu üyeleri, aynı ilçelerin kadın gençlik kollarının yürütme kurulu üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri ve il demokrasi hakem kurulu üyeleri oy kullandı. AKP'li ilçeler için de ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin görüşüne başvuruldu.

AK Parti yönetimi, Antalya'da kimlerle yola devam edileceğini belirlemek üzere mevcut adaylarla ilgili parti teşkilatına "Belediye başkanının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?", "Belediye başkanı hakkında nasıl bir kanıya sahipsiniz?", "Belediye başkanının halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?" ve "Belediye başkanının teşkilatla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz" sorularını sordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ve AK Parti Gurup Başkan Vekili Nihat Ergün kullanılan oyları Genel Merkez'e götürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ve diğer belediye başkanları ise kendilerine not verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, gazetecilerin 'kendinize geçer not verdiniz mi?' sorusuna, "Önemli olan halkımızın nasıl değerlendirdiği" şeklinde cevap verdi. Temayül yoklamasının AK Parti'nin bir geleneği haline geldiği belirten Türel, seçimin herkes için hayırlı olmasını diledi. Adaylığı garantilediği belirtilen Türel, muhalefet partilerinin adaylarına başarılar diledi.

Öte yandan, anket sonuçları Genel Merkez'de değerlendirilecek. Vatandaşların da görüşüne başvuran parti yönetimi, büyükşehir adayını önümüzdeki günlerde, diğer adayları ise 15 Ocak'a kadar açıklayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?